Košarkaši kragujevačkog Radničkog, u sredu od 19 sati, gostuju ekipi Dunava u Starim Banovcima, u utakmici 10. kola Košarkaške lige Srbije.

Odlično izdanje igrača Igora Todorovića u susretu sa liderom na tabeli, novosadskom Vojvodinom, pokazalo je da ova ekipa Radničkog ima kvalitet da se umeša u borbu za visok plasman na tabeli. Kragujevčani su odličnom igrom, naročito u fazi odbrane, primorali do tada neporažene Novosađane na prvu kapitulaciju u sezoni, došavši tako do svog petog trijumfa, koji ih je približio ekipama iz samog vrha tabele.

- Svakako da nam ova pobeda izuzetno znači jer je izvojevana protiv lidera na tabeli i ekipe koja je do ove utakmice imala skor 7-0. Mi smo se potajno nadali pobedi, dobro smo se spremali i već u prvom poluvremenu uspeli smo da napravimo značajnu razliku. Očekivali smo da će Vojvodina u drugom poluvremenu pokušati da se rezultatski vrati u meč kroz neke kombinovane odbrane i zonski presing, što se upravo i dogodilo. Uspeli su da priđu na sedam poena zaostatka, ali smo mi odreagovali na pravi način i kroz pravi balans igre u napadu došli do zaslužene pobede, osvrnuo se na protekli duel sa Novosađanima trener kragujevačkog tima Igor Todorović.

Radnički je u susretu sa Vojvodinom posle dužeg vremena nastupio u kompletnom sastavu, nakon što su se u stroj vratili oporavljeni Andreja Stevanović i Stefan Đorđević. Iako još uvek nisu spremni da pruže pun doprinos na terenu, sam njihov povratak u ekipu predstavlja veliki plus za rotaciju Kragujevčana.

- Stevanović i Đorđević su tek nedavno otpočeli sa treninzima. Stevanović nije bio u trenažnom procesu više od mesec dana zbog povrede skočnog zgloba i sigurno da mu je, kao i svakom igraču koji izlazi iz jedne teške i neugodne povrede, potrebno određeno vreme da vrati samopouzdanje kroz treninge. Što se tiče Stefana Đorđevića, on je krenuo sa treninzima prošlog ponedeljka i njemu će takođe trebati par dana da uhvati pravi ritam, otkriva Todorović.

Dobru priliku da nastave niz dobrih rezultata i dođu do svog trećeg uzastopnog trijumfa, košarkaši Radničkog imaće u sredu na gostovanju ekipi Dunava u Starim Banovcima.

Popularni „Alasi“ sa skorom od tri pobede i šest poraza trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli KLS. Dve od ukupno tri pobede košarkaši Dunava ostvarili su na svom parketu, gde su savladali Pirot i Kolubaru, dok su jedinu pobedu na strani izvojevali u Valjevu protiv Metalca.

U pitanju je jedna vrlo neugodna šuterska ekipa, čije su glavne uzdanice nekadašnji bek Vojvodine Dušan Majstorović i mladi krilni centar Nikola Kovačević.

Pored njih dvojice, u rosteru Dunava treba izdvojiti i iskusnog organizatora igre Vuka Malidžana, koji je nastupao za brojne domaće klubove, a oprobao se i izvan granica Srbije.