Nakon duela sa novosadskim Kabelom na Čika Dači, fudbalere Radničkog 1923 očekuju dva uzastopna gostovanja. Prvo je predviđeno za sredu, 7. april, od 16 sati, kada će Crveni na stadionu „Jumko” u Vranju ukrstiti koplja sa domaćim Dinamom, koji se grčevito bori za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Kragujevački prvoligaš je posle serije od tri uzastopna trijumfa, u poslednja dva kola uspeo da uknjiži samo jedan bod, čime je na trenutak način zabrinuo svoje pristalice i malo usporio svoj hod ka superligaškom društvu. Na sve to, Crvene sada očekuju dva tradicionalno neugodna gostovanja, najpre vranjskom Dinamu, a potom i ekipi OFK Žarkova.

Nisu Kragujevčanima ostala u lepom sećanju poslednja dva gostovanja u Vranju, s obzirom da je domaćin u oba navrata slavio minimalnim rezultatom (1:0).

To je dovoljan razlog da se pred novi odlazak na ovo gostovanje, koncentracija u taboru lidera Prve lige Srbije podigne na maksimum. Ne treba zaboraviti da su se fudbaleri Radničkog 1923 pre samo dva kola „opekli” na gostovanju u Pirotu, pa je očigledno da „Južnjaci” nekako ne leže Šumadincima ove sezone.

Za razliku od Kragujevčana koji suvereno gospodare vrhom prvoligaške tabele, Vranjanci se nalaze u opasnoj zoni, tačnije na petnaestoj poziciji, sa šest bodova zaostatka u odnosu na ekipe koje su pozicionirane iznad linije opstanka.

Na spisku putnika za ovo gostovanje najverovatnije neće biti Nikole Rađena i Đorđa Maksimovića, koji će, kako stvari trenutno stoje, i ovu utakmicu propustiti zbog problema sa povredama.