FK Radnički je dva kola pre kraja prvenstva, i teoretski obezbedio plasman u Superligu. Naime, nakon što je IMT izgubio u susretu 32. kola Prve lige Srbije na Novom Beogradu, od pančevačkog Železničara (1:3). Tako je IMT ostao bez šanse da se domognu Superlige, pošto imaju šest bodova manje od  drugoplasirane Kolubarom, odnosno 8 manje od Kragujevčana.

Radnički je tako i zvanično na dva kola do kraja obezbedio plasman u Superligu Srbije. Da podsetimo, poslednji put u najvišem rangu Kragujevčani su nastupali u sezoni 2014/15.

- I pored ispunjenog cilja, igrači Dejana Joksimovića će u poslednja dva kola pokušati da sačuvaju prvo mesto na tabeli, koje im po svemu prikazanom tokom ove sezone apsolutno pripada, kako bi na velika vrata ušli u elitu. Plasman u Super ligu predstavlja veliku satisfakciju za sve ljude koji su tokom minulih godina uložili ogroman trud u pravcu konsolidacije kluba, koji je ne tako davno bio u ozbiljnoj krizi, zatim za sve igrače i trenere koji su tokom svih ovih godina pružili značajan doprinos rezultatima kluba, kao i na naše verne navijače, koji su tokom svih ovih godina bili uz svoj Radnički 1923 i davali mu vetar u leđa na putu povratka u sam krem srpskog fudbala, saopštio je novi superligaš.

Želja svih u klubu je da Radnički 1923 u godinama koje slede postane standardni superligaš, da se fer i sportski bori na zelenom terenu i da služi za ponos svim Kragujevčanima.