Odbojkaši Radničkog pobedili su Crveni Zvezdu, na gostovanju u Beogradu, slavili su maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima – 25:19, 25:20 i 25:23.

Kragujevčani su u ovaj meč ušli silno motivisani, rešeni da poprave utisak nakon poraza od Niša u prethodnom kolu. Sa druge strane, „crveno-beli“ su bili nemoćni da se suprotstave veoma raspoloženom rivalu, koji je baš kao i prošle sezone odneo ceo plen iz dvorane USC „Voždovac“.

Već je prvi set nagovestio konačan epilog ovog susreta. Šumadinci su uvodnu deonicu odigrali praktično bez greške (25:19) i stekli početnu prednost u setovima.

U drugom setu razigrao se korektor Kragujevčana Irfan Hamzagić, koji je bio nerešiva enigma za Beograđane. Radnički je tako dobio i ovaj set (25:20) i došao na korak do konačnog trijumfa.

Da je završni korak najteži, pokazao je treći set, u kome su „crveno-beli“ pružili najžešći otpor Kragujevčanima. Imali su domaći u par navrata i pet poena prednosti, ali im je u završnici seta ponestalo snage i koncentracije, što su izabranici Dragana Kobiljskog znali da iskoriste i preokrenu rezultat u svoju korist. Tačku je stavio najbolji pojedinac susreta Irfan Hamzagić za 25:23 i konačnih 3:0 u setovima.

Korektor Kragujevčana je utakmicu završio sa 19 osvojenih poena, a dvocifren u pobedničkom timu bio je još kapiten Nemanja Dukić sa 10 poena.

Kod domaćina Andonović je nanizao 13, a Dodić 10 poena.

Radnički je ovom pobedom izbio na treće mesto superligaške tabele sa šest osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Vojvodina. U vođstvu je kraljevačka Ribnica sa maksimalnih devet bodova.

U sledećem kolu Šumadinci dočekuju Partizan Soccer.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 0:3 (19:25, 20:25, 23:25)  

Beograd, dvorana: USC „Voždovac“, sudije: Predrag Balandžić, Goran Gradinski.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 7, Jevtić (libero), Sinđelić 1, Č. Stanković 7, Tadić 2, Eremić, Popović 1, Dodić 10, Andonović 13, Stefanović. Nisu igrali: Trifunović (libero), Ilić i D. Stanković. Trener: Tomislav Kukanjac.

RADNIČKI: Milutinović 1, Goić 4, Lopar 8, Ivanković, Ivković 1, Dukić 10, Pantović (libero), Hamzagić 19, Nejić 8. Nisu igrali: Petrović, Ristić i Matić. Trener: Dragan Kobiljski