Pred košarkašima Radničkog je drugo uzastopno gostovanje u Košarkaškoj ligi Srbije ove sedmice, ovoga puta u novosadskoj dvorani „SPENS“, gde će u nedelju od 17.30, odmeriti snage sa domaćom Vojvodinom.

Radnički i Vojvodina su se već sastajali u dva navrata ove sezone, a oba puta je ulogu domaćina imao kragujevački tim. U prvom, prvenstvenom duelu Kragujevčani su bili uspešniji od Novosađana i naneli su im prvi poraz u sezoni (77:63), ali je potom usledio brutalan revanš izabranika trenera Miroslava Nikolića u finalnom meču drugog stepena Kupa KSS, u kome su slavili sa 31 poenom razlike (103:72).

Novosađani se nalaze u velikom usponu forme, vezali su osam uzastopnih pobeda u prvenstvu, a pri tom su uspeli da se domognu i polufinala Kupa Radivoja Koraća, nakon što su u četvrtfinalnom meču izbacili beogradski FMP, ekipu koja se takmiči u regionalnoj ABA ligi.

Jasno je da je Vojvodina, uz vodeću Mladost, ekipa koja je najviše pokazala u dosadašnjem delu takmičenja i sigurno će nastojati da pobedom u duelu sa Kragujevčanima potvrdi dobru formu i produži niz trijumfa.

Na drugoj strani, Radnički je sa svim problemima koji ga prate tokom čitave sezone, što zbog povreda i bolesti igrača, što zbog zgusnutog rasporeda utakmica, uspeo da dogura do devet pobeda u Košarkaškoj ligi Srbije, a da je bilo malo više sreće i koncentracije u završnicama pojedinih mečeva, ovaj učinak bio bi znatno uspešniji.

U svakom slučaju, Kragujevčani put Novog Sada kreću rasterećeni, svesni da nemaju šta da izgube u duelu sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Možda će upravo taj izostanak rezultatskog imperativa omogućiti Šumadincima da malo „opuste ruku“ i pruže dobru napadačku partiju, a onda je već sve moguće.