Period nešto slabijih rezultata kragujevački prvoligaš Radnički 1923 pokušaće da „preseče” pobedom na gostovanju ekipi OFK Žarkova, u utakmici 27. kola Prve lige Srbije, koja je zakazana za nedelju od 16 sati.

Učinak od jednog osvojenog boda u poslednja tri kola pokazuje da su Crveni u krizi.

Naravno da su porazi sastavni deo sporta i da je nemoguće očekivati da jedna ekipa održi kontinuitet dobrih igara i rezultata tokom čitave sezone, ali kada neko, poput Kragujevčana, postavi lestvicu očekivanja tako visoko, onda i ne čudi što svaki rezultatski neuspeh izaziva veliku zabrinutost kod njihovih pristalica.

– Sigurno da nikome od nas nije prijatno nakon dva poraza u poslednja tri kola, ali ne bih rekao da se radi o bilo kakvoj vrsti ozbiljnije krize. I dalje držimo primat na tabeli, i dalje smo glavni favorit za plasman u Super ligu, samo je potrebno da što pre ponovo pronađemo pobednički ritam, smatra levi bek Radničkog 1923 Igor Vićentijević.

Gostovanje vrlo neugodnoj ekipi OFK Žarkova, koju sa klupe predvodi nekadašnji strateg kragujevačkog prvoligaša Dejan Nikolić, dolazi u možda najnepovoljnijem trenutku za Crvene. Svesni su igrači Aleksandra Linte da bi im još jedan loš rezultat u nizu dodatno poremetio superligaške planove, ali bi sa druge strane trijumf u Žarkovu predstavljao preko potrebnu injekciju samopouzdanja za samu završnicu sezone.

Ekipa Žarkova je uglavnom sačinjena od beogradskih igrača. Pored onih iskusnijih, poput Dejana Babića, Nenada Jovanovića i Marka Vidovića, tu je i plejada mladih igrača, koju predvode prvi strelac ekipe Nikola Dišić i nekadašnji omladinac Partizana Nikola Nović.

Nisu fudbaleri Radničkog 1923 lako izlazili na kraj sa Žarkovčanima prethodnih sezona, bez obzira na pozitivan skor u međusobnim duelima. Prethodni susret ove dve ekipe, odigran u oktobru prošle godine na stadionu „Čika Dača”, doneo je pravi vatromet golova, a na kraju su se pobedi radovali Crveni, koji su slavili rezultatom 3:2.

– Nakon bledog izdanja u Vranju, sigurno ćemo nastojati da u predstojećoj utakmici protiv Žarkova popravimo utisak. To neće biti lak zadatak, posebno jer je Žarkovo jedna dobro selektirana, iskusna i uigrana ekipa, koja retko gubi bodove na svom terenu, ali mi smo čvrsto rešeni da dođemo do pobede kako bismo okončali ovu seriju nešto slabijih rezultata, zaključio je Vićentijević.

Kragujevački prvoligaš će na ovoj utakmici biti oslabljen neigranjem iskusnog Vladimira Ćirovića zbog parnih kartona, kao i štopera Nikole Rađena, koji se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede zgloba.