U derbi susret 11. kola Prve lige Srbije kragujevački Radnički pobedio je čačanski Borac rezultatom 2:1.

U otvorenoj i dinamičnoj utakmici, uz pregršt šansi na obe strane, pobednika je odlučila majstorija Nemanje Tomića u 88. minutu, koji je kragujevačkom timu obezbedio deveti trijumf u ovoj sezoni).

Kragujevčani su put Čačka krenuli sa jasnom namerom da u susretu sa zahuktalim domaćinom opravdaju epitet najkvalitetnije ekipe u ligi i dodatno učvrste vodeću poziciju na tabeli. U toj misiji su i uspeli, posle vrlo zanimljivih i sadržajnih devedeset minuta fudbalske bitke na stadionu kraj Morave.

Nošeni entuzijazmom posle prošlonedeljnog trijumfa na gostovanju novosadskom Kabelu, fudbaleri Borca 1926 su vrlo motivisano ušli u ovaj susret, rešeni da i novog lidera skinu sa trona. Tako su već u ranoj fazi utakmice pripretili preko Kuveljića i Ratkovića, ali bez uspeha.

Usledila su potom dva pokušaja iz prekida, Kovačevića sa jedne i Radosavljevića sa druge strane, koji nisu doneli promenu rezultata.

Par minuta kasnije u dobroj poziciji se našao najbolji strelac Čačana Veljko Kijevčanin, koji je sa nekih dvanaest metara tukao preko gola, dok je na drugoj strani pokušao Mirić glavom, ali je to bio lak plen za Maslarevića.

Veliku šansu da dovede Kragujevčane u vođstvo imao je Ognjen Ilić, ali je njegov udarac sa desetak metara, iskosa sa leve strane, zaustavila prečka.

Bila je to najava detalja iz 29. minuta, kada je nakon odličnog centaršuta kapitena Kovačevića, štoper Radničkog 1923 Stefan Filipović udarcem glavom sa ivice peterca doneo vođstvo kragujevačkom timu.

Primljeni gol dodatno je motivisao čačanske zebre da krenu još agilnije ka golu Lazara Raičevića. Pokušao je najpre Ratković, a za njim i Tešić, međutim bez željenog epiloga.

Ipak, neposredno pred odlazak na odmor Čačani su uspeli da ostvare svoj naum. Posle prekida koji je izveo Radosavljević, Obuobi je loptu poslao na ivicu peterca ka Tešiću, a on je glavom prosledio u mrežu.

Nakon petnaestominutne pauze, fudbalska bitka na stadionu kraj Morave nastavljena je nesmanjenim intenzitetom. Prvo se Andrija Ratković našao u prilici pred golom svog nekadašnjeg kluba, da bi potom Nikodijević u kontri pokušao da uposli brzonogog Maksimovića, ali je golman Borca 1926 Maslarević pravovremeno istrčao i sprečio opasnost po svoj gol.

Lepu šansu imao je i Nikola Rađen par minuta kasnije, ali je Maslarević uspeo da zaustavi i njegov udarac.

I onda, kada je delovalo da će se utakmica završiti bez pobednika, fudbalski mađioničar Nemanja Tomić izveo je jednu od svojih čarolija. Prvo je primio loptu na ivici protivničkog šesnaesterca, zatim se veštom varkom tela oslobodio protivničkog čuvara, a potom preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Bio je to ovosezonski prvenac nekadašnjeg reprezentativca i povratnika u redove kluba sa “Čika Dače”, koji je Kragujevčanima doneo deveti trijumf u sezoni.

Kragujevčani su nakon ove pobede u Čačku i drugog uzastopnog poraza Kabela uvećali bodovnu prednost u odnosu na novosadski tim i ona sada iznosi četiri boda.

Ekipu trenera Aleksandra Linte u sredu očekuje gostovanje ivanjičkom Javor Matisu u šesnaestini finala Kupa Srbije, dok za vikend na „Čika Daču” stiže Zemun.