Rukometašice Radničkog su u utakmici 17. kola Superlige za žene dominantnom igrom savladale ekipu Medicinara u Šapcu rezultatom 32:26, poluvreme 18:11 i tako zabeležile i drugu pobedu u nizu. Nakon ovog trijumfa, Radnički se i dalje nalazi na petom mestu na tabeli sa osvojenih 20 bodova i utakmicom manje.

Ekipa Medicinara je ovog proleća zadala mnogo muka favoritima za najviši plasman. Stručni štab Radničkog je pozivao na opreznost i mobilnost pred gostovanje u Šapcu. Duel je i krenuo u tom tonu, rezultatska klackalica je trajala sve do 8. minuta i rezultata 5:5, kada Radnički promenom odbrane razbija koncepciju Šapčanki, a staloženom igrom u fazi napada koristi svoju šansu i u roku od 4 minuta stiče prednost (5:9, 12. min). Reagovala je klupa Medicinara tajm-autom, koji im nije doneo mnogo koristi, jer je već u 15. minutu na semaforu stajalo 6:12 pa je domaćin zatražio još jedan minut odmora. Sve je u tim trenucima gostujućim rukometašicama išlo od ruke, odbrana potpomognuta čuvarem mreže Ilićevom je odlično funkcionisala, dok je protok lopte u napadu išao kao po loju i u 22. minutu pogotkom kapitena Jasmine Kolak beležimo najveću prednost, 8:16. U jednom trenutku Medicinar je smanjio prednost gošći 11:16 no, na odmor se ipak odlazi sa velikih plus 7 za Radnički (11:18).

Sam početak drugog dela igre nije doneo ništa novo. Rukometašice Radničkog su hladnokrvnom i disciplinovanom igrom održavale sigurnu prednost od 6 do 8 golova razlike. U redovima Šumadinki sve linije su funkcionisale, ubojiti bekovski trio Stepanović-Veličković-Kolak je zadavo muke domaćinu, a u trenucima kad bi one zastale, krila Petrović i Agatunović su dale veliki doprinos. Kada tome dodamo i duet pivota Stošić i Bjelak koje su proradile u drugom poluvremenu, bilo je jasno da bodovi odlaze u Kragujevac. U 41. minutu beležimo i najveću prednost Radničkog (16:25) i od tog momenta, Kragujevčanke polako spuštaju nogu sa gasa, kontrolišući igru i prednost. Samo u par navrata, Medicinar je smanjio prednost na mius 5, ali je to bilo sve što su uspele večeras da urade. Kragujevčanke su smireno privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 26:32 i upisale, lakše od očekivanog, nove bodove na svoj konto.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Aleksandra Krstić sa 7 pogodaka, dok su kod Radničkog titulu najboljih strelaca ponele Teodora Veličković sa 9, a Ksenija Petrović i Jasmina Kolak sa po 6 postignutih golova.