Mladi Mateja Dukić (18) ozvaničio je trogodišnju saradnju sa FK Radnički 1923. Momak koji je prošao omladinsku školu Čukaričkog biće jedna od glavnih opcija na deficitarnoj poziciji levog beka, koja je nakon odlaska Mijatovića i Popovića ostala upražnjena.

Dukić je ponikao u kragujevačkom Apolonu 4, a talenat ovog dečaka vrlo brzo su uočili ljudi iz Čukaričkog, koji su poželeli da ga dovedu na Banovo brdo. Talentovani levi bek dobro se snašao u novoj sredini, tako da je početkom prošle godine potpisao i profesionalni ugovor sa beogradskim klubom.

U potrazi za značajnijom minutažom u seniorskom fudbalu, Dukić se krajem prošle sezone obreo na „Čika Dači”. Mladi fudbaler, koji će u oktobru proslaviti svoj devetnaesti rođendan, upisao je dva nastupa za „crvene” u Prvoj ligi Srbije, u susretima sa Novim Pazarom i Zemunom.

Dobar utisak koji je ostavio po dolasku u klub, Dukić je samo potvrdio tokom proteklog perioda priprema, pa se uprava kragujevačkog prvoligaša nije dvoumila u odluci da mu ponudi trogodišnji ugovor.

Inače, Dukić je svojevremeno bio član i mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, tako da je kragujevački klub definitivno dobio vredno pojačanje za duži vremenski period.

Da u Radničkom misle i na budućnost, dokaz je i produžetak saradnje sa Ognjenom Ilićem, Đorđem Maksimovićem i Urošem Aleksijevićem.

Najtalentovanijim fudbalerima „klase 1999” ovog leta je isticao ugovor sa matičnim klubom, što je bio signal za upravu Radničkog 1923 da pravovremeno reaguje, kako bi ovi fudbalski biseri ostali na „Čika Dači”.