Uoči početka utakmice između Radničkog 1923 i Novog Pazara, u klupskim prostorijama kragujevačkog kluba pojavio se američki biznismen srpskog porekla, Milan Mandarić, u društvu svog prvog saradnika Ranka Lončara.

Poznati fudbalski globtroter, nekadašnji vlasnik Lestera, Šefild Vensdeja, Portsmuta, Nice, Šarlroa, Olimpije iz Ljubljane, sa značajnim iskustvom u još nekim klubovima gotovo na svim kontinetima, već drugi put u kratkom vremenskom periodu se našao u prilici da bude u kontaktu sa klupskim čelnicima, pošto se sa njima sastao i pred Kup utakmicu sa BASK-om u Beogradu.

Gosta je dočekao je direktor Igor Konatar, zajedno sa predsednikom Skupštine, Brankom Antićem i Slavkom Perovićem, sportskim direktorom kluba sa Čika Dače.

Domaćini su goste upoznali sa trenutnom situacijom u kojoj se klub nalazi, vezano za takmičarska ostvarenja, ali i onom što sledi u delu infrastrukture.

- Izuzetno nam je drago što smo imali prilike da ugostimo jednu takvu ličnost kakva je Milan Mandarić. Godio nam je ovakav susret, imali smo dosta toga da čujemo u nekom savetodavnom delu, ali takođe i da predočimo potencijale neke saradnje koja bi možda mogla da proistekne. Svakako da ćemo i dalje biti u kontaktu, verujem da ćemo se viđati i dalje, ima vremena i mogućnosti za konkretnije razgovore i dogovore, istakao je Igor Konatar, direktor superligaša iz šumadijske prestonice.

Jasno, da uprkos brojnim obavezama i skučenom vremenu boravka u Srbiji, čim je izdvojio vreme da dođe u Kragujevac na utakmicu Radničkog 1923, Milan Mandarić je stavio do znanja da mu godi relacija sa klubom koji je obeležio stogodišnjicu postojanja.

- Zahvalan sam na divnom dočeku i gostoprimstvu, želji da se vidimo, obostrano je, puno sam čuo o vama i video vaš rad, trud sličan mome u svim klubovima. Primetno je nastojanje da se problemi rešavaju radom i timski, uz odgovornost koja se prepoznaje u vašem timu. Uz to što sam video, sigurno da želim da se na neki način pridružim svemu tome. Ubrzo me očekuje put u SAD, oko našeg Božića sam ponovo u Srbiji, pa nakon sagledavanja svojih, još uvek velikih obaveza na drugim stranama, videćemo se i nastaviti dijalog u cilju pravljenja još jačeg i večeg Radničkog, napomenuo je Mandarić u obraćanju domaćinima.

U znak sećanja na prvi dolazak na Čika Daču Mandarić je darivan dresom i još nekim klupskim znamenjem, a utisak je da obe strane sa nestrpljenjem očekuju sledeće viđenje.