Rukometaši Radničkog su nakon neizvesne utakmice i velike borbe pretrpeli poraz na premijernom meču u Beogradu od ekipe Partizana rezultatom 32:31, poluvreme 15:14.

Sezonama unazad rukometaši Radničkog i Partizana vode uzbudljive i neizvesne duele do samog isteka 60. minuta. Kragujevčani su na Banjicu stigli samo 3 dana nakon nesrećne eliminacije iz EHF kupa i to se osetilo na samom početku. Nakon izjednačenog početka, Beograđani prvi dolaze do vođstva (4:2, 6.min), no gosti preko raspoloženog Stanisavljevića stižu do brzog izjednačenja (4:4), kada sledi pad u igri Šumadinaca, što domaćin preko raspoloženog Zečevića koristi dolazi do prednosti 8:5, a nedugo zatim i do velikih 10:6, pa 12:8. Probudio se Radnički u tim trenucima, čuvar mreže Zlatanović je skinuo par šuteva i prednost Partizana počinje da se topi, tako da se na veliki odmor odlazi rezultatom 15:14.

Drugi deo igre je započeo u sličnom tonu kao u većem delu prvog poluvremena. Igrači Partizana su održavali konstantnu prednost od jednog do tri gola razlike, koju gostujući rukometaši nikako nisu uspevali da stignu. Pri rezultatu 22:19 u 40. minutu Radnički konačno dolazi do svoje prepoznatljive igre, agresivno u odbrani i maštovito u napadu i prednost domaćih je počela da pada. Kada je Barudžić pogotkom iz kontre doveo svoj tim u vođstvo (22:23, 47.min), mislilo se da će uslediti preokret. No Beograđani nisu mislili tako i nakon isključenja Utvića serijom 3:9 ponovo dolaze u prednost (25:23, 52.min). Do kraja susreta, Partizan je održavao dva do tri gola vođstva, no u jednom trenutku večeras najefikasniji Stanisavljević spušta na samo gol minusa za svoju ekipu (31:39, 60. min), no Jović realizuje šansu za 32:30. U poslednjim trenucima meča Utvić postiže gol za konačnih 32:31.

Najefikasniji u redovima Partizana su bili Nikola Zečević sa 10 i Uroš Kojadinović sa 8 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Boško Stanisavljević sa 12 i Miloš Barudžić sa 7 postignutih golova.

Radnički prvenstvenu trku nastavlja u nedelju 25. septembra kada će u još jednom derbiju ugostiti ekipu Crvene zvezde Grundfos sa početkom od 17 časova.