Rukometni klub Radnički je od samog osnivanja punu pažnju i akcenat stavio na rad sa mlađim kategorijama kroz besplatnu školu rukometa. Na više punktova u nekoliko osnovnih škola u Kragujevcu, treneri šumadijskog superligaša rade sa najmlađim članovima kluba, prenose im čari našeg trofejnog sporta, stvarajući bazu i osnov kako bi Radnički u budućnosti imao oslonac na rukometašice i rukometaše iz sopstvenog pogona u Superligaškim i Evropskim takmičenjima.

Generacija devojčica 2010. i mlađe već drugu godinu trenira u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, gde se pod budnim okom trenera stvaraju nove šampionke. Na jednom od poslednjih treninga ove selekcije, svoje iskustvo i znanje im je prenela Milijana Stošić, prvotimka Radničkog koja nije krila oduševljenje prikazanim rukometnim znanjem mladih rukometašica.

- Bilo mi je zadovoljstvo da sam danas posle dužeg vremena obišla naše mlađe selekcije. Iznenadila sam se kako dobro napreduju. Ima dosta talentovane dece i nadam se da će uz dobar i kvalitetan rad izrasti u dobre igračice i uz podršku kluba koju imaju doći do prvog tima i time dokazati da Kragujevac ima odličnu školu rukometa i zalog za budućnost, zaključila je Stošićeva.

Treninzi pomenute selekcije se održavaju u sali OŠ „Jovan Popović“ utorkom i četvrtkom od 19:30, kao i vikendom u sali Druge gimnazije.