Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović nalazi se na 14. mestu u generalnom plasmanu super veleslaloma (super dži), pred poslednji trku sezone u Evropa kupu. Ignjatovićeva iza sebe ima dve trke u italijanskoj Val di Fasi.

Na prvoj, voženoj u utorak, bila je 13. sa sekundom i 76 stotinki zaostatka u odnosu na pobednicu Jasminu Zuter iz Švajcarske.

U drugoj trci, voženoj u sredu, slavila je Julija Pleškova, dok je Nevena Ignjatovic završila na 20. mestu sa zaostatkom od 1,96.

- Bilo je par grešaka koje su me koštale odličnog plasmana ali se spremam za polovinu marta gde me očekuje poslednja finalna trka na kojoj ću dati sve od sebe da napravim vrhunski rezultat i dođem do samog vrha Evropa kupa, rekla je Nevena Ignjatović.

Naša najbolje skijašica je 14. u generalnom plasmanu sa 63 boda, a šansu za nove bodove i bolji plasman će imati u finalnoj trci u austrijskom Salbahu 18. marta.

Niko u Srbiji pre Nevene Ignjatovic, nije bio u Top 15 u generalnom plasmanu Evropa Kupa, u disciplini superveleslalom.

Prva u generalnom plasmanu je Jasmina Zuter iz Švajcarske sa 252 boda. Druga je njena sunarodnica Stefani Jenal sa 250, treća Julija Pleškova iz Rusije sa 180.