Omladinska selekcija FK Radnički 1923 upisala je i treći uzastopni poraz na startu sezone u Omladinskoj ligi Srbije. Uprkos solidnoj igri u susretu sa ekipom Mladosti iz Lučana, mladi fudbaleri Radničkog su poraženi minimalnim rezultatom 0:1 (0:0), pa su tako ostali prikovani za začelje tabele.

U uvertiri utakmice na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača”, omladincima Radničkog 1923 uručen je pehar za osvajanje prvog mesta u Prvoj omladinskoj ligi FSRZS prethodne sezone.

I pored dobrog tempa igre, prvo poluvreme nije donelo golove. Iako su mladići u crvenim dresovima veći deo vremena imali loptu u svom posedu, gosti iz Lučana bili su konkretniji, te su u dva navrata opasno pripretili preko Kosa i Markovića, ali je oba puta odlično reagovao čuvar mreže Kragujevčana David Spasojević.

Trenutak odluke dogodio se u 59. minutu utakmice. Milanović se našao pred golom Radničkog 1923, da bi se nakon intervencije odbrane Kragujevčana lopta dokotrljala do Markovića, koji je preciznim udarcem sa nekih 11 metara doneo vođstvo ekipi iz Lučana.

Imali su Kragujevčani u nastavku utakmice nekoliko izglednih prilika da dođu do izjednačenja, ali nisu uspeli da ih materijalizuju. Simović se dva puta našao u povoljnim pozicijama pred golom Lučanaca, najpre u 65. minutu kada je pogodio prečku, a zatim i u 74. minutu, kada je sa ivice peterca šutirao pravo u golmana Mladosti Željka Samčovića, momka koji je do pre par godina stajao na golu kragujevačkog Apolona 4.

Kada se sve sabere, čini se da su omladici Radničkog nezasluženo izgubili bodove i da bi podela plena na ravne časti predstavljala najrealniji epilog današnjeg susreta.

Omladince Radničkog 1923 već za vikend očekuje novi takmičarski izazov, na gostovanju Spartaku u Subotici.