Odbojkaški klub Radnički iz Kragujevca počeo je pripreme, pod specifičnim okolnostima uslovljenim novim talasom epidemije. 

Juče je izvršena prozivka igrača i praktično su počeli sa pripremama za narednu sezonu.

- Na sastanku smo igračima predočili sve mere predostrožnosti koje će morati da poštuju u skladu sa epidemiološkom situacijom. Svi igrači će prve tri nedelje pripremnog perioda biti u svojevrsnoj izolaciji i biće smešteni u okviru hotela naše dvorane i na taj način ćemo ispoštovati sve propisane mere. Kompletan tim i stručni štab je jutros testiran na Covid-19 jer ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Treniraćemo u grupama od po pet igrača u dvorani, a imamo i odlične uslove za treniranje pod otvorenim nebom,  istakao je sportski direktor OK Radnički Vladimir Jekić.

Uz napomenu da će bazični deo priprema trajati tri nedelje, a da dalji tok u kome je planirano odigravanje kontrolnih utakmica zavisi od zdravstvene situacije u zemlji, Jekić se osvrnuo na ciljeve kluba u nastupajućoj sezoni.

- Prevashodni cilj u narednoj godini je da izborimo učešće u nekom od evropskih takmičenja, nećemo respektovati nijednog protivnika, ići ćemo svaku utakmicu na pobedu. Doveli smo kvalitetna pojačanja i uz pomoć naših navijača probaćemo da se nađemo na vrhu tabele,  zaključio je Vladimir Jekić.

Podsećamo da su u redove Radničkog letos pristigli korektor Irfan Hamzagić, dizač Aleksandar Ivković kao i talentovani juniorski reprezentativac Vuk Ivanović koji pokriva poziciju primača.