Odbojkaši Radničkog uspešno su preskočili startnu prepreku u Kupu Srbije. Ekipa trenera Dragana Kobiljskog je u osmini finala bila bolja od člana Prve lige Srbije, Borca iz Paraćina, sa 3:1 (25:21, 24:26, 25:13, 25:10).

Kragujevčani su opravdali ulogu favorita u duelu sa izuzetno motivisanim drugoligašem iz Paraćina, koji je prilično namučio domaćina u prva dva seta.

Kao što se i očekivalo, trener Radničkog Dragan Kobiljski je na ovoj utakmici odmorio startere i šansu pružio igračima sa manjom minutažom u dosadašnjem delu sezone. Tako se u startnoj postavi na poziciji korektora našao Aleksa Matić, dok je na poziciji dizača ponovo zaigrao Aleksandar Ivković.

Radnički je do pobede i plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije predvodio mladi korektor Aleksa Matić sa 23 poena. Iskusni Srećko Ristić dodao je 16, a dvocifreni u kragujevačkom timu bili su još Nikola Goić sa 11 i Vuk Ivanković sa 10 poena.

Kod gostiju iz Paraćina najbolji utisak ostavio je korektor Aleksandar Simić sa 20 poena, a zapažen je bio i Petar Petrović sa 11.

Pored Radničkog, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije obezbedili su još i kraljevačka Ribnica, Partizan Soccer, Mladi radnik, subotički Spartak, Niš, Karađorđe iz Topole i branilac trofeja Vojvodina NS Seme.

Kragujevčani se sada okreću obavezama u BPŠ Superligi Srbiji i utakmici sa Borcem iz Starčeva, koja se igra u subotu od 17 sati u SBB Jezeru.