Omladinska selekcija FK Radnički opravdala je epitet favorita na gostovanju poslednjeplasiranoj ekipi Omladinske lige Srbije OFK Beogradu. Đavolčići su slavili rezultatom 2:1 (2:1), iako su po broju stvorenih šansi zaslužili znatno ubedljiviji trijumf.

Strateg kragujevačkog tima Dejan Joksimović je odlučio da malo „promeša karte” za ovu utakmicu, pa su tako šansu dobili mahom igrači sa manjom minutažom u proteklom delu sezone. Na drugoj strani, mladi „romantičari” su želeli da na poslednjoj superligaškoj utakmici na svom terenu ostave što je moguće bolji utisak i tako se dostojno oproste od najviše ranga takmičenja.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici viđeno je u 8. minutu kada je napadač OFK Beograda Boško Milentijević propustio da kazni ne baš sigurnu intervenciju Stefana Lešnjaka, koji je danas dobio prednost u odnosu na standardnog čuvara mreže Davida Spasojevića.

Desetak sekundi kasnije Kragujevčani dolaze do početne prednosti. Petrović je lepo proigrao Miletića, koji je zašao iza leđa defanzivcima OFK Beograda i bez većih problema matirao čuvara mreže domaćeg tima Aleksu Janjića.

Ipak, usledio je brz odgovor od strane „romantičara”. U toku je bio 21. minut utakmice, kada je kapiten beogradskog tima Nemanja Marušić poslao dugu loptu na desnu stranu terena ka Milentijeviću, koji je vešto izbegao ofsajd zamku i rutinski savladao Stefana Lešnjaka.

Đorđe Colić je u 31. minutu oprobao svoj udarac sa distance, da bi potom ponovo pripretio raspoloženi Milentijević, ali je Lešnjak ovoga puta prozreo nameru devetke OFK Beograda.

Igrao se 36. minut kada su Kragujevčani vratili na trenutak izgubljeno vođstvo. Marinković je uputio centaršut sa desne strane, Miličić lukavo propustio loptu Petroviću, čiji je udarac uspeo da zaustavi Janjić, ali se na pravom mestu našao Luka Milojević, koji je glavom sproveo odbijenu loptu u mrežu domaće ekipe.

Poslednju šansu u prvom delu utakmice propustio je Milentijević, koji je još jednom umakao po desnoj strani, ali ovoga puta nije bio tako precizan kao u 21. minutu.

Lazar Miletić je na startu drugog poluvremena propustio dve lepe prilike da uveća svoj golgeterski saldo i učini vođstvo svog tima još ubedljivijim.

Na drugoj strani, „romantičari” su zapretili nakon prekida u 56. minutu, kada je Nenad Petrović bezuspešno pokušao da iznenadi dobro postavljenog Lešnjaka. Nedugo zatim, Colić je iz obećavajuće situacije šutirao preko gola.

70. minut donosi uzbuđenje pred golom domaćeg tima. Petrović je šutirao sa distance, Janjić odbio loptu, a Gačević nije uspeo da je skrene u okvir gola Beograđana.

Miletić je u 80. minutu propustio novu izglednu priliku da stavi tačku na ovu utakmicu, da bi dva minuta kasnije posle prekršaja upravo nad Miletićem sudija Katić dosudio kazneni udarac za kragujevački tim. Međutim, udarac Arsenijevića sa jedanaest metara uspeo je da pročita Janjić.

Mogli su Šumadinci vrlo lako da budu kažnjeni za sve ove promašaje, ali je srećom odlični Lešnjak osujetio pokušaje Bajkića u 84. minutu, odnosno Hrnjaza u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Mladi fudbaleri Radničkog su tako upisali trinaestu pobedu u sezoni i zadržali visoku šestu poziciju na prvenstvenoj tabeli sa 47 osvojenih bodova.

Takmičarsku sezonu izabranici Dejana Joksimovića završavaju narednog vikenda, kada će na svom terenu odmeriti snage sa ekipom beogradskog Brodarca.