U 10. kolu Lige šampiona, oslabljeni vaterpolisti Radničkog poraženi su na dalekom gostovanju Dinamo Tbilisiju, rezultatom 13:8, u lepoj atmosferi prepunog bazena u Gruziji.

Kragujevčani su imali puno problema pred ovaj duel, u koji su ušli sa igračem manje. Izostala su dva izuzetno važna igrača, iskusni Miloš Ćuk zbog bolesti i najbolji strelac Nikola Lukić usled povrede ramena. Konačno je debitovao i talentovani Nikola Kojić, koji je uprkos temperaturi želeo da pomogne svojim saigračima.

Uz to, dug i naporan put je vidno uticao na slabije izdanje gostiju. Ipak, imali su na startu dobru priliku da povedu, pošto je Stanojević izborio peterac, ali je Razmadze odbranio peterac Ukropini i podigao samopouzdanje. Potom je gruzijski čuvar mreže imao veliki broj dobrih intervencija i iz igre i kako je meč odmicao izrastao u junaka susreta.

Na drugoj strani, Dinamo je koristio sve brojčane prednosti i pogocima igrača sa Balkana, Pješivca, Sarića i Vlahovića, kraj prve četvrtine dočekao sa vođstvom od 4:0. Radnički se potom probudio i posle deset minuta probio led preko Ukropine, ali je na poluvremenu domaćin ipak imao „plus četiri“ (6:2).

Sredinom treće deonice Radnički se serijom 3:0, preko Jankovića, Kojića i Pljevančića, vratio na dva gola zaostatka (7:5), ali su Vlahović i Tkešelašvili vratili Gruzijce na četiri gola „viška“ pred poslednju četvrtinu – 9:5.  

Nastavili su seriju domaći, pa su ubrzo stigli do najveće prednosti od šest golova i praktično rešili sve dileme oko pobednika (11:5).

Kojić je na debiju bio najefikasniji u svom timu, sa tri gola, a pamtiće ovaj meč po debitantskom pogotku u Ligi šampiona i mladi Kragujevčanin Lazar Antić. Na drugoj strani, sa po tri gola prednjačili su Tkešelašvili, Sarić i Pješivac sa po tri gola, a za igrače utakmice proglašen je golman Razmadze.

Vaterpolisti Radničkog nemaju mnogo vremena za odmor, jer ih posle dugog puta već za vikend očekuje nastup na „fajnal-foru“ Regionalne lige u Beogradu, gde će se u polufinalu sastati sa splitskim Jadranom, u subotu, od 18 časova.