Odbojkaški klub Patrizan ovogodišnji je nosilac trofeja Legende Radničkog. U finalnom duelu u hali Jezero beogradski klub savladao je domaćine kragujevački Radnički pobedom 3:1 (18:25, 25:19, 25:23, 25:22).

Radnički je sjajno otvorio jučerašnju utakmicu, rešen da trofej ostane u njihovim vitrinama, tako da je prvi set završen sa velikih 7 poena prednosti za domaći tim. No, odmah na početku drugog dela igre je bilo jasno da se Beograđani neće dati tako lako. Pojačali su i poboljšali servis, kojim su pravili velike probleme domaćim igračima u organizaciji napada i slavili na kraju ovog dela igre.

Najveća borba je viđena u trećem setu, borba se vodila do samog kraja i uprkos sjajnoj partiji povratnika Blagojevića, Partizan prelazi u vođstvo 2:1. I u četvrtom setu izabranici Bojana Janića nisu spuštali nivo servisa, koji im je davao početnu prednost i predvođeni najboljim igračem tiurnira, Mrdakom, zasluženo osvajaju turnir.

Ekupa Mladosti iz Zagreba osvojila je treće mesto na turniru pobedivši Salonit Anhovo. Ekipa Mladosti je od samog starta dala do znanja komšijama iz Slovenije ko će trijumfovati na utakmici koja se takođe igrala tokom završnog dana turnira. U utakmici bez imalo uzbuđenja i rezultatske neizvesnosti, Zagrepčani su pobedom 3:0 0 (25:18, 25:20, 25:20) zaokružili svoje učešće na turniru.

Tradicionalni turnir pod nazivom Legende Radničkog, posvećen rano preminulim odbojkašima Dejanu Brđoviću i Aleksandru Gigoviću, koji su dali nemerljiv doprinos odbojkaškom sportu, ne samo u Kragujevcu, već i u celoj Srbiji.

Turnir je ove godine odigran u subotu, 24. septembra, i nedelju, 25. septembra, a pored domaćina učestvovali su Partizan, Mladost Hoak i Salonit Anhovo.