Dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović, izabran je za novog generalnog direktora Fudbalskog kluba Radnički 1923.

Veselinović se tako nakon 7 godina vraća na čelo kluba sa „Čika Dače”, ovoga puta u potpuno drugačijoj atmosferi nego što je to bio slučaj tokom njegovog prethodnog mandata.

Prof. dr Petar Veselinović rođen je 1969. godine u Ćupriji. Osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, gde je i doktorirao 2002. godine.

U svojoj bogatoj akademskoj karijeri na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, Veselinović je obavljao funkciju prodekana za nastavna i studentska pitanja, prodekana za naučno-istraživački rad, direktora Centra za ekonomska istraživanja, a od septembra 2016. godine nalazi se na funkciji dekana. Od decembra 2015. do septembra 2016. godine obavljao je funkciju Prorektora za nastavna i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu.

Prof. dr Petar Veselinović je u julu 2015. godine izabran za predsednika Fudbalskog kluba Radnički 1923, u trenucima kada je klub sa „Čika Dače” prolazio kroz izuzetno težak i turbulentan period. Nakon samo tri meseca Veselinović je podneo ostavku na ovu funkciju, a na mestu prvog čoveka kluba nasledio ga je Nemanja Dimitrijević.

- Kao čovek velikog ugleda, duboko cenjen u akademskoj zajednici i poštovan među svojim sugrađanima, prof. dr Petar Veselinović je neko ko je bez svake sumnje pravi izbor za obavljanje ove prilično odgovorne i zahtevne funkcije, stoji na sajtu FK Radnički.

Inače, danas će u Kragujevcu biti predstavljen i novi šef stručnog štaba Nenad Lalatović. Radnički je tokom vikenda okončao saradnju sa Zoranom Milinkovićem, koji je svoj kratak trenerski mandat u kragujevačkom klubu okončao bez pobede u zvaničnim utakmicama.

Da podsetimo, Kiza Milinković je na klupi kragujevčana zamenio Vladimira Radenkovića sredinom novembra.