Fudbaleri Radničkog savladali su ekipu Mladost GAT na novosadskom „Karađorđu”, rezultatom 2:1.

Golove za kragujevački tim postigli si Luka Zorić u 30. minutu i Milutin Vidosavljević, dok je jedini gol za domaćina postigao Novica Maksimović iz penala.

Utisak je da su Kragujevčani kontrolisali igru od prvog minuta. Izbaranici trenera Joksimovića odigrali su snažno u odbrani, te uz odličnu tranziciju pretili su golu domaćina. Sa druge strane ekipa Nenada Lalatovića, nekadašnjeg trenera Radničkog, delovala je nepovezano.

Nakon nekoliko opasnih prodora u 30 minutu, Stefan Čolović odličnim dribling sa leve strane korner linije prolazi odbranu Mladosti i centrira na peterac,  gde je spreman bio Luka Zorić, kome nije bilo teško da zatrese mrežu pored zbunjene odbrane domaćina. Do kraja poluvremena obe ekipe imale su po jednu polu-šansu.

Odmah na početku drugog poluvremenu Mladost je krenula nešto ofanzivnijee. Nakon kornera, Ivanović je nesmotreno povukao Nemanju Milića, ovaj je pao u šesnaestercu, a sudija Trifković je pokazao na belu tačku. Sa penala je u 50. minutu bio siguran Novica Maksimović.

Radnički je odmah uzvratio, ali je odlična prilika prekinuta zbog ofsajda. U 61. minutu lopta je na ivici šesnaesterca stigla do Milunovića, koji je varkama telom izbacio čak 3 igrača Mladosti – spustio loptu do Vidosavljevića koji je preciznim šutem sa 10 metara zatresao mrežu.

Krenula je Mladost još ofanzivnije, ali je Miloš Mladenović uspeo da sačuva svoj gol. Radnički je pretio iz kontri. Do kraja nije bilo promena.

Crveni su tako zabeležili drugu pobedu u nizu i zadržali osmo mesto na tabeli sa 33 boda.