Kragujevački Radnički uspešno je otvorio ciklus kontrolnih utakmica na pripremama u Sloveniji, savladavši u prvoj proveri crnogorski Rudar iz Pljevalja sa minimalnih 1:0 (0:0).

Kao što je i najavio, šef struke kragujevačkog tima Dejan Joksimović, na utakmici je ukazao priliku maltene svim raspoloživim igračima, koji su odigrali po 45 minuta. Šansu nisu dobili samo mladi golman David Spasojević i štoper Vladimir Tomović, dok je Nemanja Tomić zbog lakše povrede utakmicu posmatrao sa tribina.

U prvom poluvremenu nije bilo previše izglednih prilika. Šumadinci su uglavnom kontrolisali ritam utakmice, imali loptu više u svom posedu, ali nisu uspevali da dođu do neke izglednije situacije pred golom crnogorskog prvoligaša.

Najbolju priliku u ovom delu utakmice propustio je Miloš Vidović, kada je nakon centaršuta Miloša Milisavljevića sa leve strane loše zahvatio loptu na drugoj stativi. Solidan je bio i pokušaj Stevana Kovačevića sa dvadesetak metara, dok je na drugoj strani ekipa Rudara zapretila u dva navrata nakon prekida, ali je oba puta Stojan Leković sa lakoćom intervenisao.

Početkom drugog poluvremena Aleksa Damjanac je pokušao da ugrozi gol crnogorskog tima, ali je njegov udarac izblokiran. Uzvratili su Pljevaljci preko Bojovića, koji se iznenada našao “oči u oči” sa Lazarom Raičevićem, međutim, šutirao je pored gola.

Veliku šansu da dođu do vođstva Crveni su propustili u 65. minutu utakmice. Posle greške Vujisića, iskusni Vojo Ubiparip je pokušao da lobuje golmana Rudara Vojinovića, ali je lopta završila pored desne stative.

Terensku inicijativu izabranici trenera Dejana Joksimovića konačno su uspeli da krunišu u 74. minutu. Brnović je izveo korner, Damjanac sa prve stative poslao loptu u protivnički peterac, gde je Trifunović bio brži od golmana Rudara Vojinovića i spretnim udarcem glavom doneo je vođstvo kragujevačkom timu.

Do kraja utakmice beležimo još jednu dobru akciju Šumadinaca. Doskorašnji omladinac Đorđe Jovanović uputio je dobar centaršut sa desne strane ka Ubiparipu, čiji je udarac uspeo da zaustavi Vojinović. Lopta se na kraju odbila do Uroša Blagojevića, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao pokraj stative.

Narednu proveru kragujevački superligaš imaće u nedelju, 26. juna, protiv bugarske Marice iz Plovdiva, koju je, interesantno, savladao tokom zimskih priprema u Antaliji.