Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca overili su prvo mesto u ligaškom delu Super lige Srbije, pošto su na svom bazenu nadigrali niški Nais, rezultatom 11:4 i tako zadržali pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Novim Beogradom.

Trener Kragujevčana, Uroš Stevanović, Nišlijama je suprotstavio potpuno podmlađeni sastav, u kom većina igrača još uvek ima juniorski, a veliki broj i kadetski staž. Pored za ovakve mečeve već standardnih kadetskih reprezentativaca, Poznanovića, Gavrilovića i Maraša, debi u prvom timu Radničkog u ovom meču zabeležio je i petnaestogodišnji Lazar Antić, još jedan izdanak kragujevačke vaterpolo škole.

Odlično su domaći igrali u odbrani, na čelu sa raspoloženim golmanom Stefanom Todorovskim, koji na pravi način koristi svaku priliku koja mu se ukaže. Na drugoj strani, Stefan Branković je sa dva gola otvori meč, a ubrzo mu se pridružio i Marko Radulović za startnih 3:0. Nišlije su prvi pogodak postigle posle pet minuta igre, preko Kovačevića sa igračem više, a ispostavilo se da im je to bio i jedini gol u prvom poluvremenu.

U drugoj četvrtini u strelce se upisao i Luka Pljevančić, a Branković je trećim golom postavio konačan rezultat prvog poluvremena – 5:1.

I u nastavku susreta Kragujevčani su odigrali čvrsto u odbrani, pa su uspeli da protivnika ostave na učinku od samo četiri gola, a na kraju su slavili maksimalnom razlikom od sedam golova.

Šumadince je do pobede predvodio Stefan Branković sa četiri gola, Luka Pljevančić dodao je tri, Marko Radulović dva, a Nikita Krug i Mitar Maraš po jedan.

U četvrtfinalu plej-ofa sastaće se upravo Radnički i Nais, a pre toga Kragujevčane očekuje meč poslednjeg kola sa ekipom Zemuna.