Rukometašice Radničkog su u okviru Prvog  kola Superlige za žene poražene na svom terenu od favorizovane ekipe Naise iz Niša rezultatom 23:32, poluvreme 10:15.

Ekipa Naise se godinama nalazi u samom vrhu ženskog rukometa u Srbiji, ove godine streme ka najvišim ciljevima, znalo se i pre početka meča da će Kragujevčanke imati izuzetno težak zadatak na premijernom meču. Otvorio je Radnički dobro utakmicu, igralo se gol za gol, domaćin je poveo golom iz kontranapada Bjelakove ( 5:4, 11. min), no Nišlijke brzo uspostavljaju rezultatsku ravnotežu, agresivnom odbranom i raznovrsnim napadima dolaze do prvog opipljivijeg vođstva (6:9, 16. min). Zaigrale su bolje u odbrani u tim trenucima domaće igračice i imale šansu da ponovo dođu do rezultatskog egala, no nakon par prokockanih kontranapada i tehničkih grešaka dozvoljavaju gošćama da naprave osetnu prednost i na poluvreme odu rezultatom 10:15.

U drugi deo igre rukometašice Naise su ušle rešene da u kratkom vremenskom periodu reše pitanje pobednika. Snažnom odbranom, lepršavom igrom u fazi napada su povećavale vođstvo iz minuta u minut protiv večeras oslabljene ekipe Radničkog. Već u 45. minutu pri rezultatu 14:25 je bilo jasno da bodovi odlaze u Niš. Milena Petković je začarala mrežu, došavši do 18 odbranjenih šuteva, a njene saigračice su to znalački uspele da iskoriste. Do kraja meča je viđena izjednačena igra, a konačan rezultat po isteku 60. minuta je glasio 23-32.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila  Jasmina Kolak sa 7 pogodaka, Teodora Veličković je dodala 6, dok su kod gošći prednjačile makedonske internacionalke Simona Stojanovska i Ivana Gakidova sa po 8 postignutih golova.

Igrač utakmice bila je Milena Petković (Naisa).

RK Radnički – ŽRK Naisa: 23:32 (10:15)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”.
Sudije: Ivan Mošorinski, Aleksandar Pandžić. 
Sedmerci: Radnički 5 (3), Naisa 6 (6)
Isključenja: Radnički 12 min, Naisa 10 min

Radnički: Nedeljković, Veličković 6, Srećković, Bjelak 1, Stošić, Stepanović 2, Blagojević, Hasanović (3 odbrane), Vlašković , Mikić , Savić (1 odbrana), K. Petrović 4, Agatunović 2, Stoiljjković 1, T. Petrović, Kolak 7.

Naisa: Petković, Đurović 1, Aranđelović, Radović 4, Stojanovska 8, M Petković (18 odbrana), Ivanović, Stankovski, Stamenković, Nikolić, Filipović, Rajković, Sukur 4, Tasić 7, Mitić, Gakidova 8.

Narednog vikenda u okviru 2. kola SRLŽ, Radnički će kao domaćin dočekati ekipu Mladosti iz Stare Pazove.