Utakmica 28. kola Prve lige Srbije između domaćeg Radničkog 1923 i čačanskog Borca 1926 prekinuta je u 13. minutu, nakon što je gostujući sastav ostao sa svega šest igrača na terenu.

Čačani su u Kragujevac doputovali sa jednom jedinom namerom, a to je da iskažu svoj revolt povodom odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja ih je zbog optužbi da su „ugrozili i povredili integritet utakmice sa Železničarom iz Pančeva” kaznila oduzimanjem šest bodova i novčanom kaznom u iznosu od 4 miliona dinara.

Tako je ekipa Borca 1926 ovu utakmicu započela sa svega sedam fudbalera, koji su, čim je lopta krenula sa centra, u znak protesta posedali na travu i poskidali dresove, kako bi istakli majice sa porukom nadležnim fudbalskim institucijama.

Utakmica je nakon ovog performansa fudbalera čačanske ekipe nastavljena, s tim što su igrači Borca 1926 prilikom svakog poseda, loptu ispucavali izvan granica igrališta.

U 6. minutu utakmice igrač Borca 1926 Stefan Bojović iznenada se stuštio na zemlju, jasno dajući do znanja da zbog povrede neće biti u stanju da nastavi igru. Pošto je na taj način čačanski tim ostao sa nedovoljnim brojem igrača na terenu, sudija Danilo Jerinić nije imao puno izbora osim da nakon nekoliko minuta pauze označi završetak susreta.

Sportski direktor i trener Borca 1926 Vladimir Stanisavljević pojasnio je razloge postupaka njegovih igrača na današnjoj utakmici.

– Izvinjavam se klubu-domaćinu i svim akterima današnje utakmice na ovoj tužnoj slici, ali to je bio jedini način da pošaljemo poruku da niko nema pravo da se igra sa našim integritetom i obrazom. Ovo je tek prva poruka, a druga će biti još drastičnija. Ne tražimo bilo kakav vid pomilovanja i spremni smo da krenemo od nule, ali smo isto tako ubeđeni da ćemo kad-tad dokazati svoju nevinost u čitavoj ovoj priči. Radničkom 1923 želim sve najbolje u nastavku takmičenja. To je jedan veliki klub, koji zaslužuje plasman u Super ligu i siguran sam da je ova kriza rezultata samo trenutnog karaktera, izjavio je Stanisavljević po završetku utakmice.

Kratak komentar današnjih dešavanja na stadionu „Čika Dača” dao je i sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović, koji je takođe izrazio svoje žaljenje što je ova utakmica okončana na neslavan način.

– Svima nam je jako žao što se ova utakmica završila na ovakav način. Trudićemo se da sve ovo ostavimo iza sebe i da ne dopustimo da nas to previše poremeti na našem pohodu ka Super ligi. Na nama je sada da se maksimalno fokusiramo na predstojeću utakmicu sa Zemunom, koja nam je u ovom trenutku najbitnija, istakao je Perović.

Očekuje se da takmičarski organi narednih dana registruju ovu utakmicu službenim rezultatom u korist Kragujevčana.

Fudbalere Radničkog 1923 u sledećem kolu očekuje gostovanje ekipi Zemuna.