Za kik boksere kragujevačkog Radničkog, Milicu Popović, Jovana Smilića, Lazara Veskovića, Strahinju Savića, Đorđa Dimitrijevića, njihovog trenera Radomira Radomirovića i predsednika kluba Dragana Sretenovića, organizovao je svečani prijem u Skupštini grada. Razlog prijema su uzastopni uspesi takmičara na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima a sa poslednjeg domaćeg prvenstva Srbije u kik boksu održanom u Boru, doneli su četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane medalje i obezbedili mesto u reprezentaciji.

Poslednje domaće prvenstvo u ovoj godini, low-kick prvenstvo Srbije održano u Boru 21. i 22. maja, okupilo je oko 70 klubova i 250 takmičara, a Radnički se takmičio sa osam takmičara. Osvojene su četiri zlatne medalje i po tome smo bili u samom vrhu klubova, rekao je trener Radomir Radomirović.

Takmičili su se juniorski reprezentativci koji godinama osvajaju medalje, a troje je osvojilo medalje u sve tri discipline i zato su bez konkurencije. Osvojeno je srebro u „B” klasi i tri bronzane medalje.

O planovima trener Radomirović je rekao da ih za dve nedelje očekuje Svetski kup u Budimpešti i kasnije Balkansko prvenstvo.

Kik bokseri Radničkog treninge održavaju u sali škole „Vukašin Marković” i prema rečima trenera zadovoljni su uslovima, a veliku zahvalnost, kako kažu duguju podršci grada, jer im omogućava da se bavimo isključivo treninzima i pripremom.

- Nadam se da vraćamo na pravi način, rekao je trener Radomirović.

Milica Popović je osvojila zlato na prvenstvu i jedna je od reprezentativaca. Milica kaže da su dali sve od sebe što se isplatilo kroz uspehe i medalje, a o planovima ona kaže da planira da donese medalje i sa Svetskog kupa.

- Konkurencija je bila jaka, bilo nas je deset u kategoriji, dobio sam tri meča, prvi i drugi sam osvojio rezultatom tri prema nula na bodove, a treći meč mi je predat. Pored toga proglašen sam za najboljeg juniora na takmičenju, istakao je Lazar Vesković.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović naglasio je da će Grad nastaviti da podržava kragujevačke kik bokseru kroz opremu, prevoz na takmičenja, kotizaciju za takmičenja...

- Kik boks klub Radnički je jedan od klubova veoma važnih za grad Kragujevac jer, pored rezultata i medalja koje donose sa raznih državnih i međunarodnih takmičenja, treneri i članovi kluba nove polaznike obučavaju besplatno. Rezultatima, uspesima i radom postali su institucija i ponos grada i naše zemlje, rekao je Stevović.