U fantastičnoj fudbalskoj atmosferi, pred oko 4.500 gledalaca na stadionu „Čika Dača”, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su subotički Spartak sa 3:2 (2:1) u premijernoj utakmici 2. kola Linglong Super lige Srbije. Kragujevčani su sjajno otvorili utakmicu i zahvaljujući dvostrukom strelcu Veljku Trifunoviću stekli kapital od dva gola u ranoj fazi susreta, Subotičani su uspeli da se vrate i izjednače rezultat početkom drugog poluvremena, ali ih je autogol Nemanje Brankovića u 59. minutu ipak odveo u poraz.

Šef stručnog štaba Radničkog 1923 Vladimir Radenković bio je suočen sa brojnim kadrovskim problemima na početku sezone.

– Pohvalio bih pre svega sjajan ambijent na tribinama. Mislim da su svi na stadionu disali kao jedan, priželjkujući novi uspeh našeg tima. Prvo poluvreme odigrali fenomenalno, onako kako Radnički 1923 treba da igra svaku utakmicu, a to je moderno, odvažno, visoko, čak i sa dosta rizika. U drugom poluvremenu smo pokazali da smo u stanju i da stanemo na loptu kad zatreba i da igramo na rezultat. Sve pohvale za ovu pobedu idu na račun igrača koji su sproveli u delo sve naše zahteve. U narednim danima dobro ćemo analizirati ovu utakmicu kako bismo izvukli određene pouke koje će nam pomoći da dodatno unapredimo našu igru, istakao je Radenković u komentaru utakmice.

Svaka utakmica ima svog junaka. U Lučanima je to bio golman Stojan Leković, koji je uz strelca pobedonosnog pogotka Marka Mirića najzaslužniji za trijumf Crvenih na superligaškoj premijeri, dok je u duelu sa Spartakom zablistao dvostruki strelac Veljko Trifunović.

– Neka naša želja kada je u pitanju prelazni rok bila je upravo da dovedemo igrače takvog profila kao što je Trifunović, koji imaju odlične fizičke i atletske predispozicije i koji će nam omogućiti da napadamo prostor i dubinu. Nažalost, s obzirom da Trifunović nije prošao period priprema sa nama, on još uvek nije u stanju da izdrži svih devedeset minuta utakmice, ali je i za ovo vreme koliko je proveo na terenu pokazao koliko je značajno pojačanje za nas. Sigurno je da od njega očekujemo još bolje partije u nastavku sezone, kao uostalom i od Nemanje Dragutinovića, koji danas nije na pravi način ušao u ritam utakmice, kao i od Neđeljka Kovinića, koji će po nekom mom mišljenju predstavljati pravo otkrovenje na svojoj poziciji, smatra trener Radničkog.

RADNIČKI 1923 – SPARTAK 3:2 (2:1)

Stadion: Čika Dača, gledalaca: 4.500

Sudija: Andrija Stojanović (Beograd). Pomoćnici: Miloš Miškeljin (Beograd), Nenad Radoičić (Vrčin).

Strelci: Trifunović u 3. i 19, Branković (autogol) u 59. minutu za Radnički 1923, a Milošević u 22. i Tufegdžić u 52. minutu za Spartak.

Žuti kartoni: U. Vidović, Blagojević, Dragutinović (Radnički 1923), Ivančević, Srećković (Spartak).

RADNIČKI 1923: Spasojević, Varjačić, Blagojević, Filipović, Damjanac, U. Vidović, Ćirović (od 83. Rašo), Mirić, Ilić, Kovačević (od 73. Brnović), Trifunović (od 59. Dragutinović).

SPARTAK: Dujmović, Dunđerski, Jović (od 62. Bijelović), Ivančević, Branković, Marčić, Šimura, Milošević, Srećković (od 75. Hristić), Tufegdžić, Furtula (od 62. Rakić).