Filip Kostić novi je fudbaler Juventusa. Srpski reprezentativac je uspešno odradio lekarske preglede, a u Torinu je odmah privukao veliku pažnju navijača.

Od njegovog transfera korist, i to veliku imaće i Radnički iz Kragujevca koji će na osnovu fonda solidarnosti dobija deo kolača, pišu Novosti.

Od ukupnih pet posto koji dele bivši klubovi Kostić je Radničkom iz Kragujevca doneo 1,67 procenata obeštećenja. Dok se čeka zvaničan podatak koliko je ovaj transfer koštao torinskog gitanta, može se zaključka koliko će se novca sliti u Kragujevac.

Naime, ukoliko transfer bude 13.000.000 kako tvrdi Gazeto delo Sport, klub iz Šumadije inkasiraće 217.100 evra, dok ukoliko bude 18.000.000 kako tvrde pojedini izvori, Radnički će inkasirati nešto više od 300.000 evra.

Da podsetimo, kragujevački superligaš nedavno je prodao i čuvara mreže Ognjena Lukića francuskom  Remsu. Ovaj transfer bi, uz sve potencijalne bonuse, mogao da dostigne cifru od 450.000 evra, a FK Radnički 1923 imaće i deset procenata od naredne Lukićeve prodaje.