Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće u nedelju od 17 sati na stadionu „Čika Dača” kruševački Trajal u jednoj od presudnih utakmica za ulazak u Super ligu Srbije.

Tri kola ostalo je do kraja sezone u Prvoj ligi Srbije, a još uvek se pouzdano ne zna ko će se naći na spisku putnika za najviši rang takmičenja. Najveće izglede i dalje ima tim sa „Čika Dače”, koji i nakon 31 odigranog kola na čelu prvoligaške kolone.

U postojećoj konstelaciji snaga kragujevački prvoligaš sam odlučuje o svojoj sudbini. Računica je više nego jasna – Crveni bi sa šest osvojenih bodova u poslednja tri kola čekirali kartu za elitu, bez obzira na rezultate konkurentskih ekipa. Na sve to, Kragujevčanima na ruku ide i raspored, s obzirom da će dve od preostale tri utakmice odigrati na svom terenu, i to protiv ekipa koje su već jednom nogom u nižem rangu takmičenja, a to su Trajal i Jagodina.

Upravo će predstojeća utakmica sa Kruševljanima predstavljati idealnu prilika da se napravi prvi i verovatno presudan korak ka željenom cilju. Pritisak na igrače svakako postoji, ali su izabranici Dejana Joksimovića u susretu sa Loznicom pre nedelju dana pokazali da su kadri da iznesu teret ovakvih utakmica na svojim plećima.

Kada je reč o ekipi Trajala, nju još samo teorija drži u igri za opstanak u prvoligaškom društvu, s obzirom da ima čak sedam bodova zaostatka u odnosu na ekipe koje se nalaze neposredno iznad linije ispadanja.

- Predstojeća utakmica sa Trajalom je od velike važnosti, kako za nas, tako i za našeg protivnika. Nama su tri boda neophodna kako bismo obezbedili plasman u Super ligu, a Trajalu da bi sačuvao kakve-takve šanse za opstanak. Iako to njihovi trenutni rezultati ne pokazuju, radi se o jednoj dobroj i iskusnoj ekipi, koja se ne sme potceniti, bez obzira na položaj na tabeli. Na nama je da pružimo svoj maksimum na terenu kako bismo došli do važne pobede, koja bi nam donela neophodan mir uoči poslednja dva kola, konstatuje Miloš Vidović, stožer odbrane kragujevačkog tima.

Zbog poštovanja propisanih epidemioloških mera, ni na ovoj utakmici neće biti dozvoljeno prisustvo publike na tribinama stadiona “Čika Dača”.