Posle kvalifikacija za Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog započinju i borbu na domaćoj sceni, gostovanjem niškom Naisu, u prvom kolu Super lige Srbije, koja se ove godina igra po drugačijem sistemu. Meč je na programu u subotu, od 20 sati, na bazenu SC „Čair“.

U Prvenstvu se takmiči 12 klubova, ali za razliku od prethodnih sezona, timovi će biti podeljeni u dve grupe. Radnički je u Grupi B, sa Crvenom zvezdom, valjevskim Valisom, Novobeogradskim vukovima, Tašom i Naisom, dok su u Grupi A Novi Beograd, Partizan, Šabac, Vojvodina, Proleter i Stari grad.

Kroz prvi deo takmičenja klubovi će se po jednom međusobno sastati, kroz pet kola, od 16. septembra, do 28. oktobra, a potom će se još jednom sastati timovi koji su u svojoj grupi osvojili plasman od 1. do 3. odnosno 4. do 6. mesta, što praktično znači da će u tri kola, od 4. do 25. novembra, odigrati po još dva meča, uz zamenjene uloge domaćina.

Uslediće tromesečna pauza zbog obaveza reprezentacije, a takmičenje se nastavlja od 2. marta, uz ujedinjenje timova iz obe grupe koji su zauzeli jedno od prva tri mesta, u grupu za plasman od 1. do 6. mesta, odnosno timova plasiranih na četvrto, peto i šesto mesto, u grupu za plasman od 7. do 12. pozicije. Svi timovi će se po dvostrukom bod sistemu sastati sa ekipama iz suprotnih grupa i tako odigrati još šest utakmica, do 20. aprila.

Novina je i to da će svaka utakmica u ligaškom delu imati pobednika, pa će se u slučaju nerešenog rezultata pristupiti petercima, posle kojih pobednik odnosi dva, a poraženi jedan bod.

Ni plej-of neće biti isti. Umesto od četvrtfinala, startovaće od polufinala i to kroz dve grupe timova – za plasman od 1. do 4. i 5. do 8. mesta. U ovoj fazi igraju se utakmice dok jedna ekipa ne ostvari dve pobede. Datumi polufinalnih duela su 30. april, 8. maj i 11. maj.

Zatim će se igrati finalni mečevi za 1, 3, 5. i 7. mesto. Finale se takođe igra na dve dobijene utakmice i na programu je 18, 25. i eventualno 29. maja. Međutim, borba za 3, 5. i 7. mesto rešavaće se kroz dva meča, 17. i 24. maja, a pobednik će biti ekipa koja ostvari zbirno bolji rezultat.

Igraće se i mečevi za 9. i 11. mesto, 17. i 20. aprila.

Iz lige ispada poslednjeplasirani tim, dok će 11. u plej aut za opstanak, sa drugoplasiranim iz Prve A lige. Plej-aut se igra na dve pobede, 27. aprila, 4. maja i eventualno 8. maja.

Kragujevčanima su veliki favoriti u duelu sa niškim Naisom, ali će im ta utakmica poslužiti i kao generalna proba pred kvalifikacije za Kup Evrope, koji ih sledećeg vikenda očekuje u Rijeci, gde će im rivali biti domaće Primorje, Solaris iz Šibenika i rumunska Oradea.

U prvom kolu grupe B sastaju se još Crvena zvezda – Novobeogradski vukovi i Taš – Valis, dok u grupi A igraju: Stari grad – Proleter, Vojvodina – Šabac i Novi Beograd – Partizan.