Vaterpolisti Radničkog na revanš osmine finala Kupa Evrope, Strazburu, u Francuskoj, putuju sa golom prednosti, pošto su u prvom meču, na svom bazenu u Kraguejvcu, slavili rezultatom 11:10.

A mogla je da bude i veća zaliha, da u poslednjoj deonici nisu ispustili tri gola prednosti i zamalo dozvolili rivalu da izvuče egal (10:10). Ipak, 27 sekundi pre kraja, zahvaljujući četvorostrukom strelcu Aleksi Ukropini, došli su do male prednosti, koja doduše ništa ne odlučuje pred revanš.

Od samog starta francuski šampion pokazivao je da se radi o jako kvalitetnoj ekipi, sastavljenoj od nekoliko domaćih reprezentativaca i iskusnih internacionalaca i da u ovom dvomeču svakako nije rival za potcenjivanje.

Radnički je poveo već u prvom napadu, pogotkom Nebojše Toholja sa centarske pozicije, ali su gosti preokrenuli pogocima Valentina sa igračem više i Markovića iz peterca (2:1). Ipak, da se prvi predah dočeka sa egalom, pobrinuo se Marko Radulović – 2:2.

Sredinom druge deonice Kragujevčani su stekli dva gola prednosti (4:2), preko Jankovića i Brankovića, ali su Francuzi uspeli da priđu na minimalan zaostatak pred odmor, golom reprezentativca Babića iz peterca – 5:4.

Po povratku sa odmora domaćin se odmah vratio na „plus dva“ preko Lukića, ali mu francuski sastav nije dozvoljavao da se „odlepi“ više od toga, čak su se u potpunosti vratili u igru minut i po pre ulaska u poslednju deonicu (7:7). Ipak, ostalo je dovoljno vremena da Radnički veže dva gola, preko Ukropine i Rašovića i odlučujući period dočeka sa prednošću oko koje se sve vrtelo u većem delu meča – 9:7.

Početkom četvrte četvrtine Ukropina je ukrao loput i prvi put jednom rivalu doneo tri gola prednosti (10:7), ali su gosti dva minuta pre kraja izjednačili serijom od tri gola u kojoj su precizni bili igrači koji su i vukli goste kroz ovaj duel, Valentino, Marković i Babić – 10:10. Da Radnički ipak ostvari minimalnu pobedu pobrinuo se Aleksa Ukropina, pogotkom sa igračem više, 27 sekundi pre kraja.

Pored četvorostrukog strelca Ukropine, u ekipi Radničkog je bio veliki broj igrača sa jednim postignutim golom, dok se na drugoj strani u strelce upisalo samo tri igrača – David Babić četiri puta i Pavo Marković i Đuzepe Valentino po tri.

Revanš meč na programu je za nedelju dana, u Francuskoj, a do tada Kragujevčane očekuje i otvaranje drugog dela sezone na domaćoj sceni, protiv Šapca, u sredu, od 20.30 sati.