Pre dve godine su rukometaši Radničkog, tada super B ligaši, napravili senzaciju koja je odjeknula u rukometnoj javnosti, plasiravši se na završni turnir Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“. Ove godine su ponovili taj uspeh, ali voljom žreba prepreka za plasman u finale će im ponovo biti najtrofejnija ekipa u poslednjoj deceniji, novosadska Vojvodina.

Polufinalni duel se igra u subotu, 10. aprila, u sportskoj hali u Smederevu. Početak utakmice je zakazan za 16.30 sati, a sudijski par čine Marko Sekulić i Vladimir Jovandić iz Pančeva.

- Imamo veliku šansu da ovu sezonu, koja je već za klub, kako kolektivno tako i individualno dobra, podignemo na najviši nivo, a to je da probamo da iznenadimo Vojvodinu u polufinalu Kupa. Sigurno je da su Novosađani favoriti, klub koji dominira već mnogo godina unazad u našem prvenstvu, ali jedino merilo je teren. Utakmica ima posebnu težinu jer je polufinale i ulog je veliki, tako da verujemo da će nam to pomoći da izvučemo dodatnu energiju i kvalitet iz nas koji je iznad naših očekivanja i na taj način ozbiljno oznojimo favorizovanog protivnika, izneo je očekivanja pred polufinalni duel Kupa Srbije, kapiten Miloš Prodanović.

U drugom polufinalnom susretu će se sastati ekipe Železničara 1949 iz Niša i šabačke Metaloplastike od 19 sati, dok je finale zakazano za nedelju 11. aprila u 18 sati.

Polufinalni susret Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“ navijači Radničkog i ljubitelji rukometa će mogu da prate na ovom LINK-u.