Rukometaši Radničkog su pobedom nad ekipom Dinama iz Pančeva rezultatom 23:22, poluvreme 12:10 ponovili najveći uspeh u klupskoj istoriji, plasiravši se na završni turnir Kupa Srbije „prof. dr Branislav Pokrajac”.

Prethodnog vikenda Radnički je pretrpeo poraz na ligaškom gostovanju od istog protivnika, ali su taj neuspeh ostavili iza sebe, rešeni da na svom terenu pokažu da imaju kvalitet za najveće domete. Krenuli su domaći igrači jako, odlučno i agresivno od prvog trenutka, što je vrlo brzo i dalo rezultata i već u sedmom minutu na semaforu je stajalo 5-1. Brzo vođstvo i odlučnost Kragujevčana je pomalo i zbunila goste, čiji šef struke reaguje tajm-autom, što im nije mnogo pomoglo, pa domaćin u 18. minutu pogotkom kapitena Prodanovića ima osetnu prednost (10:5). Uljuljkani visokim vođstvom, Kragujevčani sa par neiskorišćenih napada vraćaju Dinamo u život, pa se na veliki odmor odlazi prednošću Radničkog 12:10.

Sjajno su domaći rukometaši ušli u drugi deo igre, pojačali agresivnost u odbrani predvođeni odličnim Gemaljevićem, maštovitim rešenjima u napadu lako dolazili do povoljnih prilika za realizaciju u kojima su prednjačili raspoloženi Barudžić i Vuković i sa samo dva primljena gola za 12 minuta stiču, čini se odlučujuću prednost (20:12, 42. min). I kad se očekivalo da Radnički rutinski privede utakmicu kraju, usledio je pad koncentracije koji je neminovno doveo i do pada u igri i sa par neiznuđenih grešaka, iskusni Pančevci se vraćaju u igru. Više puta ove sezone, domaći rukometaši su pokazali da su majstori drame u završnici utakmice, što je i sada bio slučaj. U 55. minutu gosti smanjuju na samo gol razlike, 21:20, ali  domaćin sa dva brza pogotka Prodanovića i Barudžića dolazi do plus 3 (23:20, 56. min). Igrači Dinama ponovo ublažavaju prednost Radničkog na minus jedan (23:22, 59. min), što im je garantovalo neizvesnu završnicu.

Nakon poslednjeg minuta odmora 17 sekundi pre kraja utakmice, Pančevci kreću u poslednji napad rešeni da izbore remi, no na par sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, Distol šutira preko gola što označava trijumf Radničkog konačnim rezultatom 23:22 i plasmanom na završni turnir, gde ih u polufinalu očekuje glavni favorit za osvajanje Kupa, ekipa novosadske Vojvodine.

U redovima Radničkog najefikasniji je bio Miloš Barudžić sa 10 pogodaka, Nemanja Vuković je dodao 7, dok je kod gostiju prednjačio kapiten Miloš Kostadinović sa 10 postignutih golova.