U derbiju 14. kola Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su ekipu Kolubare sa 2:0 (0:0) i vratili se na pobednički put sa kog su nakratko skrenuli nakon poraza u Loznici prošlog vikenda.

Kragujevački tim je u jučerašnji susret ušao značajno oslabljen, ali je uprkos tome pronašao način da dođe do trijumfa protiv jako kvalitetne i iskusne ekipe iz Lazarevca, koja je pokazala da se sa pravom ubraja u krug užih konkurenata za plasman u Super ligu Srbije. Prevagu je još jednom uneo ulazak iskusnog Nemanje Tomića, koji je uz Slađana Nikodijevića najzaslužniji za nova 3 boda ekipe sa „Čika Dače”.

Kragujevčani sada imaju maksimalnih 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Kabel.

Ekipu trenera Aleksandra Linte u narednom kolu očekuje gostovanje kruševačkom Trajalu, koji je ovog vikenda uspeo da „otkine” dva boda Kabelu.

RADNIČKI 1923 – KOLUBARA 2:0 (0:0)

Kragujevac, Stadion: „Čika Dača”,

Sudija: Ivan Stamenković (Kaluđerica), pomoćnici: Nenad Radoičić, Novak Novaković (obojica iz Beograda)

Strelci: Nikodijević u 70. i Tomić u 79. minutu za Radnički 1923.

Žuti kartoni: Kovačević, Ilić, U. Vidović (Radnički 1923), Urošević, Janković, Bosančić (Kolubara).

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Vićentijević, Rađen, Filipović, Kovačević, Aleksijević (od 63. Tomić), Ilić (od 78, U. Vidović), Ćirović (od 86. Milikić), Mirić, Nikodijević (od 86. Maksimović).

KOLUBARA: Velimirović, Janković, Rakić, Ilić, Vasiljević, Urošević (od 77. Radivojević), Jovanović, Bosančić (od 56. Gojkov), A. Stojanović (od 57. Simić), Đokić, Đenić.