U jednom od derbija četvrtog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog ugostiće starog znanca, ekipu Šapca, u subotu, od 19 sati, na zatvorenom bazenu SPD Radnički.

U proteklih nekoliko sezona ovi rivali odigrali su veliki broj neizvesnih, uzbudljivih i vrlo važnih duela. Prvi okršaj za trofej dobili su Šapčani krajem 2018. godine, u finalu Kupa, gde su se Kragujevčani našli na veliko iznenađenje sportske javnosti i u najmanju ruku „skupo prodali kožu“ (9:10). Već sledeće godine, u reprizi, usledio je revanš Šumadinaca (10:8) i prvi trofej ove generacije, da bi prošle sezone, Radnički prolaz u finale izborio tek u „majstorici“ polufinalne serije sa Mačvanima.

Posle dve uvodne pobede, Kragujevčani su pretrpeli prvi poraz, na gostovanju glavnom konkurentu za tron, Novom Beogradu, pa žele da se vrate na pravu stazu kroz ovaj duel.

- Još uvek nismo uišli u ritam i formu kojoj težimo. U tome su nas omele neke povrede i bolesti zbog kojih nismo sve vreme bili svi na okupu. Izgubili smo jedinu važnu utakmicu u dosadašnjem toku sezone, pa ne možemo biti zadovoljni, ali nas to nije ni mnogo poremetilo, jer je tek početak sezone i normalni su usponi i padovi, rekao je Marko Radulović, vodeći strelac Radničkog i MVP letošnjeg Svetskog prvenstva za juniore.

On je prošle sezone stigao upravo iz redova Šapčana, pa dobro poznaje prilike u gradu na Savi.

- Ekipa Šapca se mnogo promenila u odnosu na prethodnu godinu, ostali su bez par vrlo dobrih iskusnijih igrača, ali imaju sigurno trojicu-četvoricu vaterpolista kojih se treba pripaziti. Podmladili su sastav i sigurno je da će i ti mlađi igrači imati motiva na pretek. Dosta smo kvalitetniji sastav, izraziti favoriti i sve osim naše pobede bilo bi iznenađenje. Ali, slično je bilo i prethodne sezone, pa su nas dobili na našem bazenu u prvom meču polufinalne serije. Izvukli smo pouke iz tog duela i shvatili da u svaki meč moramo ulaziti sa sto odsto. Sigurno je da se oni neće predati i očekujem napetu utakmicu do samog kraja, istakao je Radulović.

Uoči ovog duela kompletirana je i grupa Radničkog u Ligi šampiona, pa će se pored Novog Beograda, Olimpijakosa, Ferencvaroša, Barselonete i Dinama, boriti i sa Brešom i splitskim Jadranom.

Ulaznice za duel Radničkog i Šapca su u prodaji, po ceni od 200 dinara.

U ostalim mečevima četvrtog kola sastaju se: Zemun – Partizan, Nais – Valis, Novi Beograd – Crvena zvezda i Vojvodina – Proleter.