Radnički trijumfovao na startu plej-ofa

Rukometaši Radničkog su u prvom susretu plej-ofa Arkus lige savladali u šumadijskom derbiju, starog rivala iz Aranđelovca, ekipu Šamot 65 rezultatom 26:22, poluvreme 13:11 i tako uspešno započeli takmičenje u doigravanju našeg najkvalitetnijeg takmičenja.

Godinama unazad su „komšije“ vodile teške i iscrpljujuće duele, koji su se neretko završavali minimalnom prednošću jednog od takmaca. Utakmica je počela tvrdo, sa granitnim odbranama, malim brojem golova kako i priliči večerašnjim rivalima. U devetom minutu na semaforu je stajao rezultat 2:2, kada domaćin sa dva brza gola prvi dolazi do prednosti (4:2,10. min), koja nije dugo trajala (4:4,13. min). Radnički ponovo stiče prednost od 2 gola koju održava do 20. minuta i rezultata 9:7, no gosti se ne predaju i serijom 0:3 prelaze u vođstvo (9:10), što je bio signal da se domaćin trgne, ponovo pređe u vođstvo i na veliki odmor ode rezultatom 13:11.

Nakon 4 minuta igre u drugom delu, Kragujevčani pogotkom Barudžića dolaze do maksimalne prednosti (15:11), ali se Aranđelovčani brzo vraćaju u igru i u roku od samo dva minuta rezultat je 15:14. Probali su sve što je u njihovoj moći domaći rukometaši da u ovom periodu igre slome otpor žilavih gostiju, no to im nikako nije uspevalo i u tim trenucima beležimo dva izjednačena rezultata 17:17 i 18:18. Sjajan cepelin u režiji tandema Stanojev-Barudžić za vođstvo 22:19 je izgleda ulio dodatnu snagu igračima Radničkog koji konačno uspevaju da povedu sa 5 golova razlike (25:20, 59. min) i tako prelome utakmicu gotovo na samom kraju. Uz konačan zvuk sirene na semaforu je glasio konačan rezultat 26:22 za domaćina koji je ubeležio startne bodove u plej-ofu.

U redovima Radničkog najefikasniji je bio Miloš Barudžić sa 8, dok se kod gostiju istakao Lazar Pavlović sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Mutavdžić (Radnički)