Ovog vikenda igraju se utakmice 12. kola Prve lige Srbije. Lider na tabeli, kragujevački Radnički 1923, u nedelju od 13.30, pred praznim tribinama stadiona „Čika Dača” dočekuje bratski Zemun, uz jasnu nameru da novim trijumfom uveća bodovnu prednost u odnosu na najbliže konkurente.

Osim dobrih rezultata, opšti utisak je da Radnički 1923 igra verovatno i najlepši fudbal u Prvoj ligi Srbije ove sezone. Trener Aleksandar Linta od svog dolaska u klub sa „Čika Dače” insistira na pas igri i što većem posedu lopte, pa stoga i ne čudi što njegova ekipa igra tehnički najdoteraniji fudbal u ligi.

Eliminacija u šesnaestini finala Kupa Srbije od Javor Matisa nije puno poremetila planove Šumadinaca, koji su – a to je očito od samog starta sezone – u potpunosti fokusirani na takmičenje u Prvoj ligi Srbije.

– Dosadašnji deo sezone ocenjujem veoma uspešnim. Uspeli smo da preteknemo Kabel i dokopamo se prvog mesta na tabeli, ali ne smemo previše da se opuštamo, već da nastavimo ovaj trend dobrih igara i rezultata. Samo od nas zavisi da li ćemo uspeti da ostvarimo svoj zacrtani cilj, a to je plasman u Super ligu Srbije – smatra Nikola Rađen.

Utakmica protiv Zemuna prilika je da Kragujevčani dođu do dvocifrenog broja trijumfa.

Zemunci nakon jedanaest odigranih kola zauzimaju petnaestu poziciju na tabeli sa 11 osvojenih bodova.

Podsetimo, Radnički 1923 je prošle sezone bio bolji od Zemuna na “Čika Dači” sa minimalnih 1:0, dok je duel u Gornjoj varoši okončan bez golova.