Posle velike borbe i jednog produžetka, košarkaši Radničkog uspeli su da izađu na kraj sa iskusnom ekipom Pirota, u utakmici 23. kola Košarkaške lige Srbije – 94:82 (20:25, 20:16, 21:16, 18:22, 15:3).

Igrali su se Kragujevčani sa vatrom tokom regularnih četrdeset minuta utakmice i srećom nisu uspeli da se opeku. U dramatičnom finišu, novajlija Mekbrajd je pogodio trojku koja je Kragujevčanima donela produžetak, u kome su stvari konačno legle na svoje pravo mesto, tako da je „SBB Jezero“ ipak ostalo neosvojiva tvrđava za Piroćance.

Nažalost, lekarski tim Radničkog nije uspeo da osposobi Andreju Stevanovića za ovu utakmicu, ali se zato umesto njega u rosteru Kragujevčana našlo jedno novo ime. U pitanju je Amerikanac Volter Mekbrajd, momak koji je bukvalno u „minut do 12“ licenciran za ovaj meč. Već na svom debiju u dresu kragujevačkog kluba, Mekbrajd je ostavio pozitivan utisak, ubacivši nekoliko važnih poena, uključujući tu i gorepomenutu trojku, kojom je Radnički izborio produžetke.

Čak šestorica igrača Radničkog završilo je utakmicu sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Prednjačio je kapiten Raško Katić sa 22 poena i 14 skokova, ali je epitet najkorisnijeg igrača susreta zaradio plejmejker Kragujevčana Filip Dumić, koji je uspeo da dogura do „tripl-dabla“ – 20 poena, 13 asistencija i 10 skokova, ukupno 32 indeksna poena.

Stefan Đorđević je ubacio 15 poena, novajlija Mekbrajd 14, Ivan Nedeljković je zastao na 11 poena, dok je Matija Popović ostvario još jedan „dabl-dabl“ – 10 poena i 14 skokova.

U ekipi iz Pirota najviše se istakao Australijanac Venki Džois sa 16 poena i 7 skokova. Sledili su ga Dušan Filipović sa 14, Mladen Pantić sa 13 i Martin Matović sa 11 poena.

Kragujevčani su ovom pobedom napravili otklon od opasne zone i sa učinkom od 9 pobeda i 12 poraza nešto mirnije čekaju naredne takmičarske izazove.

Ekipu Ivice Vukotića sada očekuju dva vezana gostovanja, najpre kraljevačkoj Slogi u zaostaloj utakmici 15. kola, a potom i drugoplasiranoj Vojvodini u Novom Sadu.