Rukometaši Radničkog nisu uspeli da se domognu finala Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac”, pošto su poraženi od novosadske Vojvodine rezultatom 18:30, poluvreme 8:13.

Novosađani su bolje otvorili utakmicu i već u 4. minutu imali tri gola prednosti (0:3). Prenuo se Radnički, zaigrao čvršće u odbrani i serijom 4:2 smanjuje na samo gol minusa (4:5, 9. min). No, od tog trenutka sedmostruki šampion je na delu pokazao zašto su najdominantnija ekipa u Srbiji. Čvrstom i agresivnom odbranom, ubitačnim napadom u 17. minutu dolaze do velikih plus 7 na svom kontu (4:11). Do kraja poluvremena se igralo gol za gol, uspeo je Radnički da spusti razliku, tako da se na odmor otišlo rezultatom 8:13.

Početni minuti drugog dela igre su protekli u naporima oslabljenih rukometaša Radničkog da smanje rezultatsku prednost, no ekipa Vojvodine im to nikako nije dozvoljavala, održavši konstantnu prednost od 5 do 6 golova prednosti. Duža klupa Novosađana je od sredine drugog poluvremena počela da daje rezultata i prednost je neumoljivo počela da raste. U 53. minutu beležimo najveću prednost, 14:26, koja je uz male varijacije ostala do kraja utakmice. Nominalni gosti su rutinski priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 18:30.

Radnički je i ove sezone ponovio najveći uspeh samim plasmanom na završni turnir Kupa Srbije. Igrama i savladanim protivnicima su pokazali svoju vrednost i potencijal i dokazali da će i u budućnosti predstavljati značajan faktor u srpskom rukometu.

Najbolji strelac u redovima Radničkog je bio Ilija Bogdanović sa 6 pogodaka, dok je kod Novosađana najraspoloženiji bio Jovica Nikolić sa 5 postignutih golova.

Narednog vikenda se nastavlja plej-of Arkus lige, kada Radnički putuje u Šabac na megdan domaćinu Metaloplastici.