Rukometaši Radničkog su nakon plasmana u plej-of u debitantskom nastupu Arkus lige i ponovnog učešća na F4 kupa Srbije, započeli trenažni proces i pripreme za svoju drugu sezonu u eliti.

Radnički u novi šampionat ulazi sa delimično izmenjenim sastavom i novim stručnim štabom.

- Nakon četiri nedelje individualnog programa priprema, naša ekipa se okupila u SBB hali Jezero. Biće to novi početak i sa velikim entuzijazmom ulazimo u zajednički rad. Na početku je najvažnije utvrditi trenutno stanje u ekipi, pa na osnovu rezultata testova usmeriti i dalji plan rada. Jako je pozitivno da je u klubu ostala okosnica igrača iz protekle sezone, rekao je šef stručnog štaba Đorđe Teodorović.

On je dodao da je siguran, da će uz novajlije koji bi timu trebali da pruže dodatni kvalitet, Radnički u ovoj sezoni imati sastav za respekt.

- Uz naporan rad i dobru organizaciju igre, bez ikakve dileme jurišaćemo na bodove u svim utakmicama i protiv svakog protivnika. Početak takmičarske sezone je zakazan za 18. septembar i u goste nam dolazi uvek neugodna ekipa Novog Pazara. Da bi tu utakmicu dočekali spremno, odigraćemo određen broj test-mečeva, a već prvi će biti u četvrtak 5. avgusta sa kadetskom reprezentacijom Srbije, istakao je Teodorović.

Pripremni period i trenažni proces će se odvijati u Kragujevcu.