Ženska ekipa Rukometnog kluba Radnički Kragujevac promovisana je u novog člana elite srpskog rukometa, a njihove kolege iz muškog tima očekuje baraž utakmica, kako bi pokazali gde im je trenutno mesto.

- Iako smo na početku godine nedvosmisleno postavili cilj ulazak u Superligu, odigrali jesenji deo sezone na vrhunskom nivou, bez poraza, a zatim u istom stilu nastavili prvenstvo, epidemija korona virusa nam nije dozvolila da onako kako smo želeli, na samom terenu, trijumfalno ostvarimo i obeležimo ulazak u najviši rang. Sjajno smo odigrali 14 utakmica, dali priliku mladim igračicama i nošeni podrškom sa tribina dokazali da nam je mesto u eliti. Ova odluka je došla za zelenim stolom, ali imamo satisfakciju da smo rezultatski, prednošću od pet bodova prilikom prekida prvenstva, apsolutno zaslužili da se nađemo u Superligi, rekao je sportski direktor RK Radnički Stavro Rašković.

U RK Radnički kažu da će se potruditi da se na deficitarnim pozicijama dovedu adekvatna pojačanja, kako bi bili konkurentni, mada će cilj prve sezone biti opstanak u ligi.

- Ovaj plasman je satisfakcija za sve u klubu, koji su dali svoj maksimum kako bi došli do uspeha, poručio je Rašković.

Početak prvenstva je zakazan za poslednju nedelju septembra.

Sa druge strane, muška ekipa Radničkog čeka odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije o terminu odigravanja baraž-utakmice sa ekipom Hajduk Veljka iz Negotina o ulasku u ARKUS mušku Superligu.