Formiranje ekipe i pripremni period je iza rukometašica Radničkog - devojke u crvenom u podmlađenom sastavu i sa novim trenerom u predstojeći šampionat ulaze orne i sa željom da iskažu sav svoj potencijal i talenat koji poseduju.

Na samom startu će dočekati starog rivala, ekipu Vojvodine iz Novog Sada sa kojom su u prošlosti odigrale veliki broj iscrpljujućih i neizvesnih mečeva.

Startni duel je zakazan za subotu 16. septembar u hali Jezero u koji Šumadinke ulaze sa željom da upišu prve prvenstvene bodove i predstave se svojoj publici u najboljem svetlu.

- Ekipa je spremna za subotnju premijeru pred domaćom publikom koju sa nestrpljenjem očekujemo. Polako idemo ka željenoj formi i nadamo se povoljnom rezultatu u subotu koji bi ovoj mladoj i nadasve poletnoj ekipi ulio dozu samopouzdanja, neophodnu za mečeve koji dolaze u nastavku šampionata. Pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da ih obradujemo pre svega odnosom prema dresu koji nosimo i da hala Jezero bude neosvojivi bastion, najavio je premijerni duel Super rukometne lige šef struke Dragan Študer.

Početak utakmice je zakazan za 19 sati, a pravdu će deliti sudijski par Miloš i Đorđe Jevtić iz Lazarevca.