Vaterpolisti Radničkog u subotu su i teoretski obezbedili prvo mesto u Regionalnoj A2 ligi, a šampionski pehar biće im uručen u sredu od 18.30 časova, na bazenu u Kragujevcu, u meču za superligaške bodove sa Zemunom.

Kragujevčani su do trofeja došli sasvim zasluženo, pošto su zabeležili 14 pobeda i remi na teškom gostovanju Solarisu iz Šibenika (6:6), pri čemu su poseban šampionski ton dodali ubedljivim trijumfom nad Šibenčanima u Kragujevcu, rezultatom 16:9.

Posle osvajanja Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, Kragujevčani se okreću napadu na naslov šampiona Srbije i stoga im je ovaj meč sa Zemunom veoma bitan.

Prema propozicijama Super lige Srbije, u tom takmičenju za trofej će se boriti 6 ekipa – tri iz Regionalne A1 lige (Crvena zvezda, Šabac i Partizan) i tri najbolje plasirana srpska tima iz A2 lige.

Plasman timova A2 lige određuje se tabelom sa međusobnim susretima srpskih klubova po dvostrukom bod sistemu (6 kola). S obzirom na to da je sistem prvog dela A2 lige bio jednokružan, a potom se podelio na dve grupe u kojima se igraju uzvratni susreti, Radnički, Nais i Vojvodina odigraće sve međusobne duele kroz grupu za plasman od 1. do 6. mesta, dok će se sa Zemuncima, koji su u grupi od 7. do 12. pozicije, morati da se sastanu u dodatnim mečevima kako bi tabela bila kompletna.

Sa maksimalnim učinkom u svim dosadašnjim duelima sa srpskim timovima, Radnički je obezbedio prvo mesto u mini tabeli, dok će se Vojvodina, Nais i Zemun boriti za preostala dva koja vode u borbu za naslov prvaka Srbije.

Trenutna tabela mini lige:

1. Radnički 12 bodova (4 utakmice)
2. Vojvodina 6 (5)
3. Nais 4 (4)
4. Zemun 1 (3)

Uprkos tome, ovaj meč neće biti bez rezultatskog značaja za Kragujevčane, jer se međusobne utakmice plasiranih timova prenose u Super ligu, a potom se igraju samo mečevi sa timovima iz A1 takmičenja, Zvezdom, Šapcem i Partizanom.

Da bi sigurno preneo maksimalnih 12 bodova u Super ligu, Radnički će morati da savlada Zemun, ali i niški Nais u subotu, u duelu poslednjeg kola Regionalne A2 lige.

U prvom delu sezone, Šumadinci su slavili u Zemunu, rezultatom 11:5.

Preostali dueli: Radnički – Zemun (sreda, 4. mart, 18.30 časova), Nais – Radnički (subota, 7. mart, 20 časova), Zemun – Vojvodina (14. mart), Zemun – Nais (21. mart).