Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije započela je u nedelju (18. septembra) nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, a selektor i trener Radničkog, Uroš Stevanović, pozvao je dvojicu igrača kragujevačkog kluba za ovu akciju, centra Bogdana Gavrilovića i golmana Radosava Virijevića. U stručnom štabu je i kondicioni trener Radničkog, Miloš Vasojević.

Ova četvorka učestvovala je nedavno i na Svetskom prvenstvu za godinu dana mlađe igrače u Beogradu, gde je Srbija osvojila srebrnu medalju posle peteraca.

Igrački kadar je gotovo u identičnom sastavu kao na tom takmičenju, a najveće pojačanje je godinu dana stariji Vasilije Martinović, koji će kao kapiten predvoditi ovu generaciju.

U sastavu su: Petar Pajković (Vojvodina) Mitar Maraš (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Rodoljub Gajić (Crvena zvezda), Veljko Krstić (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički), Srđan Baucalo (Valis), Viktor Urošević (NBG Vukovi), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Aleksandar Kovačević (Valis), Radoslav Virijević (Radnički), Andrija Jauković (Partizan), Nikola Kojić (Partizan).

U okviru grupe C, protivnici Srbije su reprezentacije Nemačke, Grčke i Rumunije.