Gradska organizacija Ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevac u saradnji sa Ratnim vojnim invalidima Srbije, organizovali su Kup u lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju koje se 17. put održava na Gružanskom jezeru, pod pokroviteljstvom grada, učestvovaleo je osam ekipa iz Republike Srpske, iz Beograda, Kruševca, Zaječara, Priboja, Petrovca na Mlavi, Zrenjanina, Kragujevca.

Učesnike 17. kupa, goste iz Republike Srpske i republičkog Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca u ime grada pozdravila je predsednica Sportskog saveza Kragujevac Marija Lojpur i poželela im bistro.

Zahvaljujući entuzijazmu Udruženja, članova i prijatelja iz čitave Srbije i Republike Srpske, njihovoj ljubavi prema sportu i zdravom načinu života, podsećamo se da sport, druženje i prijateljstvo prevazilazi sve barijere i granice.   

Gradska organizacija takmičenje u pecanju na plovak na Gružanskom jezeru, pod pokroviteljstvom grada, organizuje već sedamnaest godina, kaže Milan Andrić, predsednik IO udruženja Ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevac.

- Kup organizujemo više zbog druženja, a onda zbog takmičenja u pecanju. Prošlogodišnji pobednici iz Zaječara su doneli pehar pa ćemo videti kome će otići u ruke ove godine, kazao je Andrić i podsetio da od 2011. godine na Kupu učestvuju i članovi udruženja iz Prnjavora iz Republike Srpske, kada smo potpisali sporazum o bratimljenju.

Učesnici iz Srbije i Republike Srpske kažu da im nisu važne medalje i pobeda već druženje i negovanje ove manifestacije.