Košarkaši kragujevačkog Radničkog nisu uspeli da prekinu seriju poraza u Košarkaškoj ligi Srbije. Kragujevčani su u zaostalom susretu 14. kola protiv pančevačkog Tamiša u „SBB Jezeru“ doživeli i peti uzastopni neuspeh, čime su sebi zakomplikovali situaciju u pogledu opstanka u ligi – 81:88 (12:22, 19:11, 21:26, 29:29).

Bilo je ovo jedno od najslabijih napadačkih izdanja kragujevačkih košarkaša u tekućoj sezoni. Mada se očekivala reakcija ekipe trenera Igora Todorovića posle poraza od Novog Pazara prošlog vikenda, Radnički je i na ovom meču pokazao inferiornost u odnosu na protivnički tim.

U poraženoj ekipi najbolji utisak ostavili su kapiten Raško Katić sa 23 poena i 13 skokova, i Matija Popović, koji je dodao još jedan dabl-dabl na svoj konto – 15 poena, 11 skokova. Andreja Stevanović je ovu utakmicu završio sa 19 postignutih poena i 8 skokova.

Treba napomenuti da se posle duže pauze zbog problema sa Covid-19 infekcijom, na parketu ponovo našao i plejmejker Filip Dumić, koji je za nešto više od trideset minuta ubacio 6 poena i podelio 7 asistencija.

Radnički je ovim porazom, petim u nizu, dodatno produbio rezultatsku krizu koja traje od početka ove godine.

- Težak period je iza nas. Ovo nam je peti poraz u prvenstvu i svakako da nismo računali na tako nešto. Jednostavno, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice i rezultat svega toga je još jedan poraz u nizu. Nemamo drugog izbora osim da zbijemo redove, nastavimo da treniramo još jačim intenzitetom i pokušamo da već na gostovanju u Aleksincu popravimo utisak, izjavio je mladi Nikola Veljović.

Trener Kragujevčana Igor Todorović je istakao da je njegova ekipa sada dovedena u poziciju da se bori za opstanak, iako su ne tako davno stvari delovali znatno drugačije.  

- Mi smo ovim porazom od Tamiša sami sebe doveli u prilično tešku situaciji. Podsetiću da smo pre samo mesec dana bili na dobrom putu ka sredini tabele, uz mogućnost da se borimo i za gornji dom, a sada smo došli u poziciju da nam je realnost borba za opstanak, konstatovao je vidno razočarani Todorović.

Radnički se nakon ovog poraza nalazi na deobi jedanaeste pozicije na tabeli sa ekipom Dunava iz Starih Banovaca.

Kragujevčane u subotu očekuje novi takmičarski izazov na gostovanju ekipi Napretka iz Aleksinca, u utakmici 18. kola Košarkaške lige Srbije.