U Vrnjačkoj Banji održana je Super liga u organizaciji Srpske tradicionalne karate-do federacije. Šumadija karate dođo nastupio je sa 20 takmičara, koji su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili 32 medalje, što im je donelo visoko treće mesto u generalnom plasmanu.

Prvi nastup na takičenju Filip Jovanović krunisao je zlatnom medaljom, dok je njegova sestra Jovana sa 4 medalje bila najuspešniji takmičar od svih Kragujevčana.

Matija Mladenović, Janja Petrović, Nikolina Ilić, Lara Ibrovac, Luka Milutinović, Anđelija Rakić, Dušan Rajičević i Vasilije Talović izborili su se za medalje u svojim kategorijama, a svojim nastupima pokazali su da se od njih tek mogu očekivati veliki rezultati.

Kragujevački tim bio je pojačan svojim najboljim takmičarima koji su nastavili da nižu odlične rezultate. Minja Živković, Nemanja Antonijević, Tihana Aleksić, Irina Dukadinoski, Nađa Dunjić i Bogdana Terzić pružili su podršku svojim mlađim drugarima i dali im odličan primer sportskog ponašanja.

Takmičare Šumadija karate dođoa očekuje Kvalifikacioni turnir za JKA Prvenstvo Srbije koji će se održati 15. oktobra u Aleksandrovcu.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi se održavaju svakog radnog dana od 19 sati.