Odbojkaši Radničkog su u četvrtom kolu BPŠ Superlige savladali na uvek neugodnom terenu u Ljigu, domaći Spartak rezultatom 3:2 i tako upisali i treću uzastopnu pobedu.

Dugo se u prvom setu vodila ravnopravna borba, beležimo rezultat 13:13 i 16:16, kada igrači Spartaka dobrim servisima i sa dva uzastopna bloka prelaze u vođstvo (20:16), što je nateralo Šefa struke Kobiljskog da prekine seriju minutom odmora. Ni time-out nije mnogo pomogao Radničkom, domaćin dolazi do 22:18, a ubrzo zatim i do prve set lopte, 24:21. Rikardo dobrim servisima vraća neizvesnost (24:23), no smečom Bekrića Spartak dobija prvi set rezultatom 25:23.

Gostujući odbojkaši bolje otvaraju drugi set, stiču 3 poena prednosti (4:7), a ubrzo poenom Kovača i velikih 5 (10:15). Smanjivao je Spartak prednost Kragujevčana u par navrata, ali je razigrani Kovač, uz pomoć saigrača, sa par smečeva i blokom vratio rezultatsku neizvesnost, 19:25.

Samo na početku trećeg dela igre Spartak je imao inicijativu, ali je Radnički ubrzo preuzeo konce igre u svoje ruke. Kako su započeli, Šumadinci su tako i završili treći set konačnim rezultatom 23:25 i vođstvom od 2:1 u setovima.

Najveća borba i neizvesnost je viđena u četvrtom setu. Radnički je imao startnu prednost, koju domaćin anulira i prvi dolazi do 3 poena prednosti (12:9). Angažovanijom igrom i blokovima Matića i Milutinovića, gosti oreću na 12:13, ali je prednost kratko trajala. Ljižani ponovo vode, 15:13 i 17:15, no gosti se ne predaju i sa servisom Milutinovića (18:19) i blokom Matića (19:21) vraćaju prednost. Ipak domaći igrači serijom 6:2 osvajaju četvrti set (25:23) i uvode meč u taj-brejk.

Peti set, kada dođe do njega uvek donosi najveće uzbuđenje. Igrači Radničkog su se ovog puta potrudili da ne bude ni N od neizvesnosti. U samom startu, vođstvom 5:0 su stavili do znanja domaćinu ko će osvojiti dva boda. Milutinovićev blok za 3:9 je nagovestio konačni ishod. Samo u jednom trenutku Spartak je smanjio na 5:9, no do kraja je na terenu postojao samo je dan tim. Sa dva neodbranjiva servisa, Rikardo postavlja konačnih 6:15 za trijumf Kragujevčana 3:2 u setovima.

Svi igrači Radničkog su dali svoj maksimum u osvajanju celog plena, ali se moraju istaći role pre svega blokom Milutinovićai servisima Rikarda.

Najbolji poenteri u redovima Radničkog su bili Matić i Kovač sa po 14 osvojenih poena, dok su kod domaćina najuspešniji bili Nadaždin sa 28 i Maksimović sa 16.

Radnički u sredu putuje u Beograd na megdan ekipi Partizana u prvoj četvrtfinalnoj utakmici kupa Srbije.