U sredu, 23. septembra, na programu su utakmice vanrednog 7. kola Prve lige Srbije. Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923, od 16 sati, pred praznim tribinama stadiona „Čika Dača” dočekuju imenjaka, Radnički iz Pirota.

Ovaj duel predstavljaće ujedno i generalnu probu za Kragujevčane pred gostovanje novosadskom Kabelu predstojećeg vikenda.

Radnički je trenutno drugi na tabeli sa 16 bodova, odmah iz prvoplasiranog Kabela, koji ima 18 bodova i jedina je neporažena ekipa prvenstva.

Sa četiri pobede u nizu iza sebe, Kragujevčani dočekuju duel sa pirotskim Radničkim, koji beleži prilično „šarenolike” rezultate na startu ove sezone. Naime, Piroćanci su u dosadašnjih šest kola ostvarili učinak od dve pobede, jednog remija i tri poraza, te se nalaze u donjem delu tabele, tačnije na 13. poziciji.

U međuvremenu, pirotski prvoligaš je ostao bez prvog trenera Dejana Čelara, koji je nakon utakmice sa Dinamom iz Vranja odlučio da podnese ostavku, tako da je rukovodstvo Piroćanaca u aktivnoj potrazi za novim rešenjem na klupi.

Iako kragujevačkim fudbalerijma pripada uloga favorita, jasno je da ih očekuje žestoka devedesetominutna fudbalska bitka na stadionu „Čika Dača”.