Odbojkaši Radničkog doo iz Kragujevca ostvarili su pobedu u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV. Radnički je na svom terenu nadigrao rumunsku Krajovu sa 3:2, po setovima 23:25, 25:18, 25:17, 21:25 i 30:28.

Iako su gosti za nijansu bolje otvorili ovaj susret, Kragujevčani su brzo uhvatili priključak i već do sredine uvodnog seta izjednačili su rezultat. Velika borba viđena je sve do rezultata 20:20, kada su Rumuni vezali četiri poena i stigli do set lopti, a uskoro i do vođstva od 1:0.

Nisu dešavanja iz prethodnog seta previše uzdrmala domaćina utakmice, pošto su izabranici Alekse Brđovića u naredna dva prikazali daleko bolju igru od rivala. Najpre su sredinom drugog seta napravili prevagu i stekli razliku koja im je omogućila do poravnaju rezultat, da bi u trećem na sličan način stigli i do vođstva.

Činilo se nakon odlične igre u prethodna dva, da će domaćin u četvrtom periodu samo privesti posao kraju. Ipak, pitali su se nešto i gosti iz Rumunije. Na samom startu četvrte deonice ugrabili su nekoliko poena prednosti, koje su vešto čuvali i na kraju su utakmicu odveli u odlučujući, peti set.

A tamo smo gledali dramu, koja se retko viđa. Bolje su Kragujevčani otvorili ovaj set, nakon čega su primat preuzeli gosti i u završnici prvi stigli do meč lopte. Međutim, predaja nije bila opcija za pulene Alekse Brđovića koji su za tili čas preokrenuli rezultat i stigli do prve šanse za pobedu. To je tek bio početak igre nerava, pošto je ova utakmica okončana nakon duboke rezultatske razlike. Obe ekipe imale su svoje šanse da utakmicu ranije privedu kraju, ali su u ključnim momentima bile na visini zadatka. Na sreću svih navijača u hali „Jezero“, ali i ljubitelja odbojke u Srbiji, Radnički je na kraju bio istrajniji i sa 30:28, ostvario je trijumf.

David Krastev poenterski je predvodio svoju ekipu sa 24 poena, a pratili su ga Filip Stoilović sa 17, Vuk Ivanković sa 16 i Nikola Goić sa 15 poena.

Revanš utakmica na programu je u sredu, 29. novembra, od 18 sati, u Rumuniji.